Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat als het je even teveel wordt?

Wat als het je even teveel wordt?

Vorige week schreef ik een weekverslag met als titel: rust in m’n hoofd. Dat verhaal ga ik deze week volledig ontkrachten. Waarom? De verbouwing in huis. Holy crap, wat kost dat veel energie. Van tevoren dacht ik: die verbouwing, dat doe ik wel even. Een halve marathon in mei? Dat doe ik wel even. Maar man o man, wat ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om Leiden niet te lopen. Ik kom nu niet eens toe aan een rondje van 4 kilometer, laat staan een training van anderhalf uur. Wat als het je even teveel wordt? Wat als je vrijwel níet traint, terwijl je aankomend weekend een wedstrijd van 16 kilometer op de planning hebt staan? 

Kijk, normaal gezien ren ik op dinsdag, donderdag en op zaterdag of zondag. Maar afgelopen week had ik er gewoon echt geen energie voor.

 photo 1_zps19i3vhdu.jpg
Zo’n verbouwing hakt er meer in dan ik van tevoren had gedacht. Naast m’n werk in Amsterdam (wat ik drie dagen per week doe) heb ik daarnaast ook nog twee freelance-klussen lopen, én dan nog die verbouwing. Dat is dus eigenlijk níet te combineren als je ook nog regelmatig wil hardlopen. In paniek appte ik woensdag m’n vriendinnetje al met wie ik de Stormloop ga doen: ik heb al een week niet meer gelopen! Dat is dus niet echt de beste voorbereiding voor een wedstrijd waarbij je én 16 kilometer moet rennen, én allerlei obstakels moet overwinnen.

 photo 3_zps9lswaqcg.jpg
Maar… iemand reageerde laatst al: je hebt maar één potje energie, en je moet die energie goed verdelen. Dus ik heb een keuze: ik kan álles doen: werken, de twee freelance klussen, de verbouwing, drie keer per week hardlopen en uiteindelijk ongelooflijk moe zijn omdat ik amper slaap, óf: ik leg me er bij neer en ga even niet hardlopen. Niet alleen is dat beter voor m’n tijd, het is ook beter voor m’n gemoedstoestand. Ik kan wel elke dag heel dwangmatig bedenken dat ik ’s avonds om 19.30 uur nog ga hardlopen (terwijl ik daarna nog moet eten en moet werken), of ik ga gewoon een stukje rustig wandelen en ga dan nog even werken.

 photo 2_zpsegunfvf7.jpg
Misschien denk je nu: maar als je gaat wandelen, kun je toch net zo goed gaan hardlopen?

Ja, dat kan. Maar hardlopen is vermoeiender dan wandelen, dus dan kan ik beter toch die frisse neus halen, maar niet ál m’n energie verbruiken. Er moet tenslotte ook geld binnenkomen om die verbouwing te betalen en een wakker hoofd is daar toch wel erg handig voor ;).

Ik hoop er wel weer iets meer ritme in te krijgen; want de Stormloop staat overmorgen al op de planning en daarnaast begin ik het hardlopen toch ook wel te missen. Zeker nu het zo’n lekker weer wordt! (plus, elke week over de verbouwing schrijven is niet heel erg sport-gerelateerd haha (al heb ik wel spierpijn van het klussen, dus dan doe ik toch nog íets goed!)

Wat doen jullie als je eigenlijk tijd tekort hebt? Skip je dan het hardlopen, of ga je alsnog?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

 • anke

  14 april 2016 at 10:39

  Heel herkenbaar. Accepteren dat hardlopen soms even niet lukt hoort er bij. Ik probeer áltijd te gaan lopen, ook al is het superlangzaam, maar dat is meestal moeilijk te accepteren en brengt frustraties met zich mee. Wandelen is een uitstekend alternatief. Ga zaterdag gewoon even je hoofd leegmaken bij de Stormloop: je zult extra genieten van het spektakel en merken dat je conditie nog lang niet weg is. Lekker genieten en proberen meer energie te halen uit het bewegen voor in je energie-potje, dan kun je er volgende week weer tegenaan met verbouwen. Succes!

  Beantwoorden

Geef een reactie