Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Wat draag je allemaal met je mee?

Een tijdje geleden las ik op Zelle, de vrouwenpagina van de Amerikaanse Runner’s World, het artikel Things We Carry. Oftewel: wat we met ons meedragen. Geïnspireerd op dat artikel hier mijn versie van de dingen die ik tijdens het rennen letterlijk en figuurlijk met me meedraag.

Letterlijk

Laat ik simpel beginnen. Wat draag ik letterlijk met me mee, tijdens het hardlopen? Als het om accessoires gaat draag ik meestal het volgende:

  • In-ear-oordopjes
  • TomTom Runner Cardio
  • Flipbelt
  • iPhone 6

Meestal draag ik deze 4 dingen met me mee. Maar als ik een kort rondje ga rennen, wil ik ook weleens alleen mijn sporthorloge meenemen. Of helemaal niks!

Uiteraard draag ik tijdens elke run ook een sportbeha, top (met lange of korte mouwen), tight, soms een jasje, sportsokken en hardloopschoenen. Op lange runs steek ik ook gelletjes in mijn Flipbelt. Of draag ik een rugzakje met water.

Al met al flink wat spullen dus, die ik draag!

Figuurlijk

Maar dan de andere kant. Wat draag ik mee in mijn hoofd, of ledematen? In mijn hart zelfs? Tijdens een gemiddelde run gaat het zo:

Heb ik die collega wel de juiste documenten gestuurd? Heb ik die opdrachtgever wel teruggebeld? Hoe was mijn toon in dat gesprek? Te zakelijk, te informeel? Wat staat er morgen op de planning? Straks even een lijstje maken.

Heb ik wel de juiste beslissing genomen?

Shit, ik moet het beddengoed nog wassen.

Zou hij er wel aan denken om ook wasmiddel te kopen?

Even sms’en. *stopt met rennen*

Oké, we kunnen weer.

Oh, sms’en nu ik eraan denk. Ik moet ook mijn vader weer eens bellen. Wanneer is de laatste keer dat ik hem heb gesproken? Heb ik komend weekend tijd om langs te gaan?

Pffff, het schiet vandaag echt niet op. Wat een zware benen.

Als je rent, neem je je hele leven met je mee. De vermoeidheid van die dag. Ruzie met je zusje. Verdriet om een huisdier/familielid/vriend. Eerdere ervaringen op hardloopgebied. Wedstrijden en hoogtepunten. Maar ook ellendige runs, blessures en moeilijke momenten. Een felle woordenwisseling met je zoon. Een mailbox die overloopt. Huishoudelijke klusjes die op je liggen te wachten als je thuiskomt. Een gesprek met je geliefde, eerder die dag, dat je bij is gebleven.

Soms loop ik tijdens een run over van al deze gedachten. Ik draag simpelweg te veel met me mee. Oud verdriet. Spiksplinternieuw verdriet. Pijntjes. Herinneringen. En juist daarom ren ik. Ik zou simpelweg niet weten wat ik zou moeten met al deze gedachten, met al dit gewicht, zonder hardlopen. Want hoe zwaar mijn gedachten ook zijn, hoeveel ik ook met me meedraag: ik kom altijd lichter terug.

Wat draag jij met je mee?

 

Dit artikel is geïnspireerd op het artikel Things We Carry van Amanda Loudin.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie