Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

als ik hardlopers zie

Wat ik denk als ik hardlopers zie

Als je aan het hardlopen bent en je komt andere mensen tegen, vraag je je wel eens af wat andere mensen van je denken? Ik wel.

Ik dacht (soms nog steeds) altijd dat ze vooral negatieve gedachten over mij hadden. Dat ik te dik was om hard te lopen, omdat zogenaamd alleen dunne en lange meiden dat horen te doen (die ook nog eens hartstikke snel zijn). Dat ze vonden dat ik te langzaam liep. Of dat die strakke broek me niet stond. Dat ze zich afvroegen hoe ik me in het openbaar durfde te vertonen met dat rode en bezweette hoofd.

Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Want ik kom ook wel eens hardlopers tegen en ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets negatiefs denk als ik hardlopers zie.

Mensen kijken niet naar je
Mensen die zelf niet hardlopen, die kijken helemaal niet naar je. Die zijn daar niet in geïnteresseerd en het boeit ze niks. Als ze al toevallig naar je kijken, zien ze je waarschijnlijk niet écht. Misschien dat ze nog denken: ‘Ik moet ook eens gaan hardlopen.’

Hardlopers kijken naar je
De mensen die naar je kijken, zijn namelijk mensen zoals jij en ik. Mensen die ook hardlopen. En die denken niet dat je te langzaam of te dik bent. Als ik hardlopers zie, is dit wat ik denk.

En dit is wat ze denken
Andere hardlopers denken namelijk dat je een mooie kleur t-shirt aan hebt. Of met een leuke print, en waar zij die ook kunnen kopen. Dat je toffe schoenen aan hebt en dan vragen ze zich af of ze daar ook op zouden kunnen lopen. Dat je je haar leuk hebt zitten en dat ze dat volgende keer ook moet proberen.

Of dat horloge wat je om hebt fijn werkt. En die watergordel, of je daar last van hebt of niet. Of die muts en handschoenen warm genoeg zijn, zonder té warm te zijn. Of dat je het niet koud hebt in die korte broek midden in de winter. Ze proberen je telepathisch aan te moedigen en te vertellen dat je goed bezig bent.

Ze vragen zich af hoe ver je al hebt gelopen. Waar je voor aan het trainen bent. En welk schema je aanhoudt om voor je doel te trainen. Welke route je hebt gelopen en of zij die misschien ook wel eens (kunnen) lopen. Train je jezelf, of zit je bij een atletiekvereniging/heb je iemand die je traint.

Maar andere hardlopers die naar je kijken, zijn vooral jaloers. Omdat zij nu ook willen lopen, in plaats van binnen zitten, onderweg zijn naar hun werk of bezig zijn met noodzakelijke klusjes.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

Geef een reactie