Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Tips
 • /
 • Wat te doen met roepende voorbijgangers?

Wat te doen met roepende voorbijgangers?

Pasgeleden ging ik lekker voor een rondje hardlopen naar buiten maar ineens gebeurde er iets. Iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Tenminste, niet op deze manier. Ik rende een heuvel op en ging dus niet zo snel. Een auto haalde mij in en vanuit die auto werd er geschreeuwd: “doorrennen dikzak!” Wauw, dit had ik nog nooit meegemaakt. Tot een kwartier daarna voelde ik me ook echt rot hierom. Waarom zou iemand dit soort dingen naar je roepen? Ik ben vast niet de enige die dit heeft meegemaakt en zich daarna zo voelde. Wat te doen met roepende voorbijgangers?

Wat te doen met roepende voorbijgangers?

Blijf hardlopen, het is leuk!

 • Laat je niet van de kaart brengen. Nee, het is niet leuk als dit soort mensen lelijke dingen naar je roepen, maar laat je niet van de wijs brengen. Jij bent tenminste lekker aan het hardlopen; dat kunnen zij niet zeggen.
 • Roep iets terug. Misschien schrik je even als iemand iets naar je roept, maar op het moment dat je nog scherp bent; roep iets scherps terug! Daar zullen ze niet van terug hebben en er misschien zelf nog harder van schrikken.
 • Glimlach, zwaai en ren lekker verder. Dit zullen ze niet verwachten van je en is daarom is het extra leuk om te doen!
 • Negeer ze. Het beste is misschien nog wel om ze te negeren. Op deze manier is de lol er voor hen het snelste vanaf en zullen ze gewoon doorrijden of -lopen zonder nog iets te zeggen.
 • Ren op stukken waar weinig mensen komen. Als je zenuwachtig bent dat mensen dingen naar je gaan roepen; loop dan niet dwars door de stad. Kies bijvoorbeeld voor het bos, een heide of een weg langs het kanaal (bijvoorbeeld). Daar zijn een stuk minder mensen en dus is de kans ook kleiner dat mensen dingen naar je roepen.

Wat te doen met roepende voorbijgangers?

Natuurlijk zijn er echt niet alleen maar mensen die lelijke dingen roepen. Er kunnen ook genoeg leuke dingen geroepen worden, bijvoorbeeld: “wat ben jij goed bezig!” “kom op dame, nog een klein stukje”. Dat maakt dat je jezelf nog even extra motiveert voor dat laatste stukje lopen.

Ik zei het al eerder: het is niet leuk als er lelijke dingen naar je geroepen worden maar de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is dat je je er niet door van de kaart moet laten brengen. Blijf van het hardlopen genieten; jij bent goed bezig door je hardloopschoenen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Zij zitten waarschijnlijk (zoals in mijn geval) in pappie’s dure auto en zullen qua sporten niet veel verder komen dan met hun arm in de chipszak grijpen. Mocht je nou bang zijn voor dit soort opmerkingen, zet dan de muziek op je mp3-speler lekker hard zodat je ze niet hoort. Ik doe dit zelf ook wel eens als ik door een parkje loop en ik zie een groepje hangjongeren. Als ik dichtbij ben zet ik de muziek hard en op die manier hoor ik ze lekker niet roepen. Zo kan ik fijn blijven rennen en is voor hen de lol eraf!

Heb jij nog andere tips tegen schreeuwerds?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

8 Comments

 • Anniek

  7 september 2015 at 15:03

  Wauw wat laf, en wat een onzin zeg. Maar inderdaad, gewoon doorgaan, zo iemand denkt grappig of leuk te zijn, of is zelf gewoon heel onzeker. Ik zou het zelf denk ik ook negeren, al heb ik het nooit meegemaakt gelukkig.

  Beantwoorden
 • Sonja Diane

  7 september 2015 at 15:54

  Ik heb een keer meegemaakt dat ik verrast werd door een groepje fietsende pubers. Een stuk of 6 kwamen me tegemoet fietsen. Doordat ik vroeger vreselijk gepest ben, ontloop ik pubers het liefste, alleen in dit geval kon ik niet om ze heen. Mezelf al voorbereidend op een sneer liep ik met mijn neus in de lucht door toen het volgende naar me geroepen werd:” zet ‘m op mevrouw, u kunt het!” Zo leuk, ik vergeet het nooit meer!

  Beantwoorden
 • Joëlle

  7 september 2015 at 18:04

  Yup, helaas herkenbaar… Daarom loop/liep ik het liefste bij andere hardlopers in de buurt; hoe minder je opvalt des te minder opmerkingen. Oortjes in en muziek aan is mijn tactiek – maar je wilt natuurlijk je muziek ook weer niet zo hard zetten dat je het verkeer niet meer hoort. Het vervelendste dat ik ooit heb meegemaakt is een groepje voorbij rijdende wielrenners waarvan er één zonodig een tik op mijn billen moest geven, om vervolgens lachend keihard weg te sprinten. Waar haal je het lef vandaan?

  Beantwoorden
 • anke

  7 september 2015 at 20:50

  Ik maak vaak het omgekeerde mee: die mevrouw in haar rollator die bemoedigend zegt: jij bent goed bezig of de plantsoendienstmedewerker die me naroept: “ik wou dat ik dat ook kende m’vrouw”. Soms zeg ik zelf ook iets tegen andere hardlopers (ook als ik fiets) in de trant van: goed hoor, ga zo door. Als we daar nou eens een trend van maken en zo al die andere domoren op hun plaats zetten?

  Beantwoorden
 • moniek

  8 september 2015 at 06:57

  Het “Ze hebben ‘m al, hoor!!” is ook zo’n kreet die ik al tig jaar hoor roepen. Origineel, hoor. Ik heb een keer terug geroepen dat ik zelf op de vlucht was, dat riep een verbaasde blik op bij de grappenmaker en had hier geen weerwoord meer op.

  Beantwoorden
 • Marvin

  8 september 2015 at 09:46

  Heb dit de laatste jaren eigenlijk nooit meegemaakt. Toen ik net begon met hardlopen en nog veel te dik was wel, toen werd er inderdaad wel eens wat geroepen over mijn postuur. Aan de ene kant niet leuk, maar het werkte wel motiverend.

  Beantwoorden
 • Maaike

  9 september 2015 at 09:40

  Sommige mensen zijn zo verschrikkelijk… Er reed eens een jongen op een scooter langs zie lachend Jiggle jiggle zei… walgelijk… gisteren toen we voor de training stonden te wachten op de trainers reed er een man langs met zijn auto die riep niet blijven staan luilakken (we stonden met minstens 50 man/vrouw) we hebben toen een bla bla gebaar gemaakt met onze handen…

  Gelukkig heb je ook mensen die “goed bezig” roepen… Ik heb gelukkig ook eens langs een hele grote groep jongens gelopen waar ik me een beetje zorgen om maakte waarbij is alleen maar positieve reactie kreeg zoals “Netjes hoor mevrouw” daar hou ik me dan maar aan vast… =D

  Beantwoorden
 • Running DJ

  4 juli 2018 at 17:35

  Voornamelijk de kreet “Ze hebben ‘m al, hoor!!” krijg ik nog wel eens te horen (eigenlijk alleen maar van bouwvakkers/wegwerkers). Maar als ik dan antwoord “maar mij (of ons) nog niet” heeft de grappenmaker geen weerwoord meer.

  Beantwoorden

Geef een reactie