Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • “We zijn er biiiiiiijjjjna!”

“We zijn er biiiiiiijjjjna!”

Vorig weekend was ik in Parijs. Er stond 15 km op de planning. Die wandelde ik, maar ik trok dat weekend mijn hardloopschoenen niet aan. Oeps.

En die marathon, die komt steeds dichterbij… En elke keer als ik teksten zie als ‘nog 11 weken!’ of ‘nog 74 dagen!’ dan slaat de schrik me om het hart. Ik vond dus dat ik mijn schema eindelijk eens serieus moest nemen, afgelopen week.

Weekend

Afgelopen weekend was ik voor mijn verjaardag in Parijs. Op zondag moest ik 15 km lopen. Peanuts, dacht ik, na alle 20-23 km van de afgelopen weken. Maar ik liep ze niet. In Parijs wandelden we elke dag zo’n 20 km. En eenmaal thuis was ik doodmoe en snakte ik naar mijn bed. Oeps.

 photo IMG_5764_zpsqg7lpcmo.jpg

Maandag

Op maandag stond  er geen training gepland. Maar de dag ervoor moest ik eigenlijk 15 km lopen. Dat had ik niet gedaan. En dus besloot ik maandagochtend vroeg alsnog te gaan rennen. De helft van de afstand, op een rustig tempo. Hé, alle beetjes helpen, nietwaar?

Dinsdag

Dinsdagavond lag ik op de bank, doodmoe. Ik twijfelde om te gaan slapen. Het was negen uur, ik was wel klaar met de dag, eigenlijk. En toen bedacht ik me dat ik nog moest hardlopen! Shit! Na een kort overleg met mezelf wisselde ik 2 trainingen. Die interval van vijf kwartier (!) zag ik niet gebeuren. Dus ik ging naar buiten voor een duurloop. Nog na 9 uur ’s avonds wist ik mezelf nog te motiveren voor 12 km op een rustig tempo. Dat viel niet mee. Bijna de hele loop zong ik (soms hardop): “We zijn er bijjjjjna, we zijn er biiiiijna, maar nog niet helemaal..” Gek genoeg werkte dit!
 photo IMG_5809_zps4ivwadmd.jpg

Vrijdag

Eigenlijk moest ik donderdag al lopen. Maar toen was ik zó moe, dat ik mijn bed verkoos. Het werd dus vrijdag. Op de planning stond de intervaltraining van dinsdag. Mijn pace was goed, misschien wel te snel. Ik vloog over het asfalt. Maar mijn benen voelden desondanks als pap. En mijn hartslag was ook te hoog. 3 km voor het einde van de training was ik in de buurt van mijn straat. En ik gaf er zowaar de brui aan. Liever 7 goede km, dan 10 vermoeiende. Ineens zag ik overal teksten over de marathon van Rotterdam. ‘Nog 74 dagen’, ‘Nog 11 weken’, ‘We zijn er biiiiijjjjna’. Shit. Kan ik dit wel?

Dit weekend staat er 25 km op de planning. Wauw… Dat is wel hardcore marathontraining… En jullie, ga je nog naar buiten?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie