Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Wedstrijdverslag: Bruggenloop

Zo, dat was de laatste hardloopwedstrijd van 2015 voor mij. De Bruggenloop. Al een tijdje keek ik er naar uit, omdat vorig jaar zo ontzettend gaaf was. Het klinkt gek; maar we hadden aan één stuk regen en wind en dat maakte de wedstrijd weliswaar een behoorlijk stuk zwaarder, maar ook heel gaaf. Dit jaar waren de weersomstandigheden iets beter, maar ik had er nog steeds heel veel zin in! Hier lees je mijn verslag van de Bruggenloop.
Ik had van tevoren natuurlijk weer met veel te veel mensen afgesproken om te meeten en zoals altijd is dat toch heel lastig haha. Al vrij snel spotte ik Wendy samen met Nicole en Rianne en vervolgens liepen we door naar Patricia die lampjes aan het uitdelen was. Ik stond daar even te kletsen met ze, en ineens zag ik Maaike! Hóe leuk. Ik wist niet dat ze daar stond, dus dat maakte het alleen maar leuker. Daarna was het al vrij snel tijd om richting het startvak te gaan. We moesten immers nog 15 kilometer rennen haha.

 photo IMG_8953_zpsh4kb5d1z.jpg
Samen met Niels en m’n stiefvader liepen we naar het startvak, maar eenmaal in dat vak zagen we toch een hoop andere kleurtjes om ons heen dan dat wij hadden op ons nummer. Toen het tweede startschot was gelost en wij nóg niet waren vertrokken, bedachten we ons ineens iets: misschien stonden we wel in het verkeerde vak… En ja hoor, we waren in het derde gaan staan in plaats van in het tweede. Oeps. Nouja, toen toch maar gaan rennen (wat moet je anders bij een wedstrijd haha), maar we kwamen maar langzaam op gang. In het laatste startvak stonden toch een heleboel mensen die langzamer zijn dan wij en als je die allemaal in moet halen op niet héle brede stukken, dan is dat toch wel lastig. Na het eerste viaduct wisten we toch een aantal mensen in te halen en toen kwam de vaart erin. Als ik nu m’n Nike statistieken erop na sla, dan zie ik dat ik zelfs 5’27” heb gelopen haha. Supersnel voor mijn doen!

 photo IMG_8950_zpsyqk2om1c.jpg
Maar toen kwam de Erasmusbrug; die toch wat zwaarder was dan ik me kon herinneren. M’n snelheid zakte wat af, maar eigenlijk vond ik dat niet erg. Ik vond het belangrijker om m’n hartslag een beetje in de gaten te houden zodat ik niet na 4 kilometer al helemaal zou instorten. En toen.. was er een heel stuk blanco; ik kan het me gewoon niet meer herinneren. Ik weet nog dat we langs het oude Tropicana zwembad renden, wat ik eerder die week op Snapchat voorbij had zien komen. Ik weet ook nog dat ik die slinger aan lampjes heel erg gaaf vond, dat ik Wendy, Rianne en Nicole in haalde die hadden gepauzeerd voor een plaspauze, en ik weet nog wat de van Brienenoordbrug veel te snel kwam.

Die kon ik me nog wel herinneren van vorig jaar. Er komt namelijk geen eind aan. Je blijft maar klimmen en klimmen en klimmen. Ik wilde deze brug wat rustiger omhoog gaan; zorgen dat ik boven kon komen zonder te wandelen. En dat lukte! Ik heb m’n snelheid flink aangepast (ik liep op een gegeven moment zelfs 7’10”), maar ik kwam zonder te wandelen boven! Daarna mochten we weer heel snel naar beneden dat ging een stuk beter. Ik kon weer lekker snelheid maken en sprintte voor m’n gevoel naar beneden.

 photo IMG_8954_zpslg4ljjyg.jpg
Toen kwam het laatste stuk, wat vrij plat is. En dat vond ik heel lekker! Geen heuvels of bruggen meer, gewoon lekker rennen. Het lukte me niet meteen om dat hoge tempo van het naar beneden rennen vast te houden, maar de laatste kilometer rende ik toch weer in 5’37”. Dat is best aardig al ik zeg het zelf! Ik raakte nog even aan de klets met een oudere meneer die helemaal verbaasd was over de juichende jongeman met de megafoon (van de Running Junkies), maar daarna liepen we toch snel verder allebei. Gefocused om zo snel mogelijk over de finish te komen. Ik kwam uiteindelijk over de finish in 1:29. Een keurige tijd! Zeker aangezien ik vorig jaar op dit parcours 1:35 liep.

 photo IMG_8957_zpsui0eyd0t.jpg
Bij de finish ging ik snel op zoek naar Maaike en Patricia, die daar allebei klaar stonden met medailles. Een paar dagen eerder had Patricia gezegd dat ze de medaille wel allebei bij me om konden doen, en daar hield ik ze mooi aan haha. Van deze fantastische dames heb ik mijn tweede Bruggenloop medaille mogen ontvangen. Geweldig! Daarna liep ik snel door voor een flesje AA en een kopje warme thee. De race werd afgesloten met een diner bij de McDonalds en vervolgens reden we weer lekker naar huis.

Wat een dag, wat een race. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Hoe ging het bij jullie?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie