Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Rotterdam kwart marathon

Wedstrijdverslag: Rotterdam kwart Marathon – Patricia

Afgelopen weekend was het Marathon Weekend in Rotterdam. Met de kids runs, de mini marathon, de kwart marathon en de marathon is Rotterdam omgetoverd tot hardloopstad. Eveline, Marleen en ik stonden dit weekend aan de start van dit enorme evenement. Ik neem je mee op mijn rondje door Rotterdam tijdens de kwart marathon.

Rotterdam kwart marathon

De kwart marathon van Rotterdam staat sinds 1 oktober 2015 in mijn agenda. De run van het jaar. Het zou voor mij de eerste run na mijn eerste halve marathon worden. Zandvoort kwam nog even tussendoor maar de focus lag nog steeds op Rotterdam. Ik heb er hard voor gewerkt om als een sterker persoon aan de start te staan. Dit weekend is voor mij belangrijk hele afspraken zijn ervoor uitgesteld. Voor mij is Rotterdam speciaal. De sfeer bij de start, de mensen onderweg, het parcours en de Coolsingel. Hoe dichterbij de dag komt hoe meer de zenuwen komen. Op whatsapp, Twitter, Instagram, waar eigenlijk niet, is de voorpret al aan de gang in de week voor het marathon weekend. Op vrijdag gaat het helemaal los. Nicole en ik maken een plan en wat heb ik daar zin in. Het plan van een ruim twee maanden geleden ligt in de prullenbak en dat maakt dat ik nog meer zin krijg.

Rotterdam kwart marathon

Zaterdag begint mijn marathon weekend als vrijwilliger tijdens de kids en mini marathon. Ik begeleid de kinderen de startvakken in en erna deel ik nog water uit. Niet echt een relax dag want zelfs de EHBO heb ik nog bezocht met een kind. Het was wel enorm leuk weer om te doen en mijn steentje bij te dragen. Na het vrijwilligerswerk door naar de marathon expo want het startnummer moest gehaald worden. Daar staat Nicole al te wachten. Even mijn naam zoeken op de enorme wall, zo bijzonder je naam tussen alle namen. Na de expo gaan we samen richting Rianne. Daar is het tijd voor pasta, nagelslakken, relaxen en slapen. Na een slechte nachtrust en opstaan met keelpijn komt langzaam mijn energie weer terug en ik begin steeds enthousiaster weer te worden. Een blij stuiterballetje. Eten, douchen, drinken, aankleden en hup de auto in richting de metro. Bij Blaak afscheid nemen van Rianne en onze warme kleding. De rij in voor de toiletten. Na een tijdje weer uit de rij want het is druk met weinig toiletten. Niet fijn want ik moet echt.

In het startvak is het al een enorm feest. Wij mogen van start in de tweede wave. Wat heb ik een zin en wat geniet ik van alles. We gaan de start onderdoor en dan mogen we gaan knallen. Nicole gaat mij pacen en gaat dus het tempo bepalen. Omdat ze het tempo bepaalt probeer ik zo min mogelijk op mijn horloge te kijken. De eerste paar honderd meters loop ik links want daar aan de zijkant daar staat mijn eerste supporter. Ri staat daar te vlaggen voor ons.

Rotterdam kwart marathon

We lopen door de straten van Rotterdam. De straten waar ik normaal rij met de auto, waar de trams rijden daar loop ik nu met enorm veel andere lopers. Blijft toch bijzonder waar ik maar kijk ik zie alleen maar lopers. Mijn focus ligt op mij, Nicole en ondertussen genieten. Nicole bijhouden en enorm genieten dat is het belangrijkste. Dan zie ik daar de vlaggen van de Running Rebels Rotterdam en daar staat crewmattie Maaike tussen. High Five!

Rond de twee kilometer vraag ik aan Nicole “Heb je een ander plan dan afgesproken?” Het enige antwoord wat ik krijg is “Ja zo rond de 6:30 lopen” Ik vraag het want het langzaam starten van rond de 6:50 heeft ze niet gedaan. We lopen de eerste kilometers in 6:18, 6:38 en 6:29. Het drie kilometerpunt is in het prachtige Kralingse Bos. Een slinger van lopers gaat er langs de plas. Enorm druk maar we banen ons een weg hierdoor. Ik moet nog steeds zo ontzettend plassen maar ik ga niet stoppen niet nu ik zo lekker loop. Gewoon niet aan denken.

De kilometers vliegen voorbij en ik kijk af en toe even op mijn horloge. Even kijken hoe snel we gaan en mijn lichaam nagaan hoe ik me voel. Ik voel me top en wat ben ik aan het genieten. Het Kralingse bos vliegt voorbij en we zien daar Half Crazy Runners langs de kant. Wat geeft een bekend gezicht toch power. Vlak na hun het 7 km punt en dan is het toch echt aftellen. In mijn hoofd gaat er zoveel om. Ga ik dit volhouden? Hoe ga ik die finish overkomen? Het wordt vanaf dit punt wel zwaarder. Mensen kunnen er niks aan doen ze willen er langs maar dat betekend dat in de afgelopen 7 km ik zoveel mensen tegen mijn arm/schouder aan heb gehad en dat gaat zijn tol eisen. Nicole vraagt hoe het gaat. Ik geef aan dat mijn arm wel zwaar wordt maar we gaan lekker door ik geniet nog steeds van elke stap.

De Supporters geven zo’n power

Vanaf de verte zie ik haar al staan in haar blauwe jasje. Met een luidspreker in haar hand staat Topper Maaike te cheeren en ik wordt helemaal vrolijk wanneer ik haar zie. Hartslag tot de max. High Five en allemaal succes wensen komen mijn kant op. Door hun loop ik deze kilometer in 6:14 wat zo snel is. Op naar het volgende cheer punt. In het rondje bij Oostplein daar moet Ri staan. Nog iets sneller richting dat punt in 6:13. Maar ik zie geen vlaggetjes, ik zie geen Ri. Waar is ze? Een klein beetje paniek, ze is mijn punt wat is er gebeurt? Nicole kijkt naar me en verbaasd zich ook. Dat hakt er wel even in. Ik ben de bocht door en dan zie ik ze. Mijn lichaam komt weer tot ontspanning. Zélia en Ri staan daar samen met een bord en vlaggetjes en dat geeft me echt de laatste power die ik nodig heb. Ik ben zo blij ze te zien.

Rotterdam kwart marathon

You”ll never walk alone

Vanaf hun is het nog maar een klein stukje. Onder de kubus woningen door en daar is de 10 km. We weten dan al dat we het geflikt hebben. Nu mogen we genieten dit is een extra stukje. Het magische laatste stuk. De Coolsingel over. Rijen met mensen, zoveel mensen die allemaal juichen en klappen. Nicole en ik weten precies wat we willen. We zig zaggen ons een weg over de Coolsingel nog even wat gas erop. Honderd meter voor de finish pakken we elkaars hand. Hand in hand gaan we de finish over. Armen in de lucht.

Wat was dit fantastisch, we hebben het geflikt we zijn sneller dan vorig jaar. We hebben onze doelen gehaald, we hebben genoten en we hebben sneller gelopen dan vorig jaar. Zélia wist ons plan en zei van de week tegen me 1:09 kom jij over de finish op de kwart marathon. Daar had ze dus gewoon gelijk in wel met 40 seconden erbij maar toch het is de 1:09. Mijn horloge geeft aan dat ik 10,94 km in 1:09:44 gelopen heb en de 10 km in 1:03:56. De officiële tijden: 10.55 km in 1:09:40 en 10 km in 1:04:49. Tijden waar ik zo trots op ben. Van 1:07:04 vorig jaar naar 1:04:49 dit jaar. Wat Nicole niet wist was dat als ik het gevoel zou hebben dat het kon ik ook wilde gaan voor mijn doel van vorig jaar. Vorig jaar wilde ik sneller als 2014 dat was 1:06:42. Ik heb dus beide jaren verslagen terwijl ik zo genoten heb.

Rotterdam kwart marathon

Een enorme glimlach op mijn gezicht wat ben ik blij, ik stuiter helemaal. Mijn volgende reactie: Ik moet pissen. Heel de weg ben ik blijven lopen met het gevoel dat ik moest plassen en gelukkig na een stukje lopen kan ik een dixie in die niet bezet is en wow dat was niet mind fucking nee ik moest echt enorm plassen het afgelopen uur. Blij dat nu eindelijk kwijt te zijn. Terwijl we verder lopen stuur ik berichtjes naar de supporters, de jkr-crew, het thuisfront en eef de meeste berichten beginnen met aaaaaahhhh omdat ik dat het liefste had willen schreeuwen. Maar ik heb me ingehouden want er zijn al zat mensen die niet snappen dat ik nog zo’n stuiterballetje kan zijn volgens mij. Ik glimlach van oor tot oor. Ik wil mijn medaille, drinken en mijn supporters zien en knuffelen.

Rotterdam 1/4 marathon

We gaan richting de medailles en wat voelt dat heerlijk als hij omgehangen wordt (Thanks Nicole dat je zei dat ze hem om moest hangen). We lopen verder, een banaan in mijn mond, een flesje drinken, een bekertje water en dan richting onze supporters. Ik kan maar niet rustig worden en dans wandel richting stationsplein. Daar knuffels en felicitaties. Op de foto bij de Supporters van Bewegen, samen maar natuurlijk ook met onze supporters en dan is het tijd om naar het parcours van de marathon te gaan om te kijken naar de toppers.

Rotterdam kwart marathon

Rotterdam wat was je weer mooi. Volgend jaar ben ik er weer bij en ga ik nog harder schaven aan die tijd. Voor nu ben ik zo blij en zit ik dit verslag met een enorme glimlach op mijn gezicht te maken. Ik wist dat het harde werken resultaten boekten maar dit had ik zo niet verwacht. In de trainingen heb ik dit nog niet mee kunnen maken en daardoor wist ik niet dat ik dit nu kon.

Nicole ik wil je bedanken voor het pacen en het gezellige weekend. Rianne bedankt voor het gezellige weekend en de top support. Zélia wat vond ik het tof dat je er was, extra power. Maaike trots dat je bent gaan supporten en thank you. Iedere supporter vanaf de kant, vanuit thuis ontzettend bedankt.

Hoe was jouw marathon weekend?
Welke afstand heb je gelopen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

9 Comments

 • Eveline

  11 april 2016 at 07:08

  Wat een gezellig verslag. Leuk!
  Ik was er ook bij gisteren in Rotterdam. Inmiddels 18 weken zwanger, dat merk ik nu wel tijdens het lopen,maar zolang het nog enigszins kan blijf ik nog rustig een tijdje lopen! De 1/4 marathon was al lange tijd geleden ‘geboekt’ en vond ik vorig jaar zo tof dat ik m gewoon opnieuw zou gaan doen, zwanger of niet!
  En wat was t weer gaaf! Prachtig weer. Al die juichende mensen… Fantastisch! De eindstreep gepasseerd in 1:19.42

  Beantwoorden
 • Marcel

  11 april 2016 at 10:08

  Wat een mooi verslag. Heb zelf me eerste hele gelopen in een tijd van 4:47:09 uur. Wat was het inderdaad mooi. En dat stuiteren snap ik wel als je zo jezelf verbaasd. Sta zelf ook nog steeds te stuiteren.

  Beantwoorden
 • Nicole

  11 april 2016 at 14:17

  Lieve Patricia, wat heerlijk om jouw verhaal te lezen, van dit fantastische weekend! Ik vond het heerlijk om dit samen met jou te kunnen doen. Je bent een topper, en jij zult vast nog wel ontdekken wat je allemaal kunt.
  Maar please, meer dixies volgend jaar, en betere doorstroming onderweg! hihi…

  Het was een fantastisch hardloop”feest”, dat zeker smaakt naar meer!

  Beantwoorden
 • Janine

  11 april 2016 at 19:55

  Ik liep mijn allereerste “medaille run” ooit. De mini marathon. En het was fan-tas-tisch!!!!!!!!! De sfeer, de route en ik liep mijn beste tijd ooit (30.27)
  Wel jammer was dat er op deze korte afstand veel “ik probeer het eens” lopers waren die al vrij vlot na de start massaal gingen wandelen.. midden in het pad zeg maar.
  Mijn volgende run wordt de 5k hier in Hoorn. En intussen ga ik trainen voor de 10k. Want die staat op de planning voor volgend jaar in Rotterdam ?

  Beantwoorden

Geef een reactie