Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Wedstrijdverslag Stormloop – Josianne

Eind september 2015 deed ik samen met Eveline mee met Mud Masters. We waren uitgenodigd en ik ging de uitdaging heel graag aan. Normaal vind ik die evenementen veel te duur, maar nu konden we het eens proberen. Daarna was ik zo enthousiast dat ik me al snel daarna inschreef voor de Stormloop. Een obstacle run op en rondom het circuit in Zandvoort. Samen met m’n zusje Michelle en vriendinnetje Marije gingen we afgelopen zaterdag naar Zandvoort.

Nou, we hebben het geweten hoor! Dit was wel even wat anders dan Mud Masters. Volgens Marije (ervaren obstacle runner) konden we 16 kilometer makkelijk aan. Dat was echt wel te doen. Nou, vooruit. Het begon al bij de start: onder het podium door kruipen (over asfalt) en op 1 meter daarna al over een muur klimmen. Top.

 photo Stormloop 4_zpsiok0is32.jpg
Om de 400 á 500 meter was er een obstakel: van over een muur met banden klimmen tot over vuur springen (klinkt heftiger als dat het was; het vuur kwam niet hoger als 20 cm), en van alle tribunes op en af en op en af rennen tot door modder kruipen. Het kwam allemaal voorbij. Regelmatig sprongen we over de hekken van het circuit heen om vervolgens duin op en weer af te rennen. We hebben met boomstammen en zware grindzakken moeten lopen, we zijn over een berg banden geklommen, we kropen onder lage hekken door en we zijn regelmatig in het koude water beland.

Want ja hoor: we moesten een stukje zwemmen. En zoals je zelf al vast hebt meegemaakt, is het nog niet heel erg warm buiten. En het water dus helemaal niet. Je had de keuze: óf 20 meter zwemmen, óf over de pussylane verder lopen. Dat laatste wil natuurlijk niemand, dus je springt vrolijk dat water in. Wat zeg ik? M’n zusje duwde mij mooi als eerste het water in. Holy crap, dat was KOUD! Niet te doen.

 photo Stormloop 2_zpsuhctmzll.jpg
Na een tijdje moesten we stukken kruipen, maar ik had schijnbaar ergens m’n knie aan gestoten en dat deed zó’n pijn. Die heb ik dus maar even over geslagen, ik kon er echt niet op steunen. Ook ben ik nog een paar keer in het water gevallen omdat ik m’n evenwicht niet kon houden haha.

 photo Stormloop 1_zpsw2dvo9hn.jpg
Het leuke aan zo’n obstacle run is dat tijd helemaal niet belangrijk is. Ja, er lopen mariniers met gewichtjes om (no joke!) die wél hun tijd moeten registreren, maar verder maakt het geen klap uit. Wij hebben er nu bijna 2,5 uur over gedaan (16km), maar ja: lekker boeiend. Ook is het heel leuk dat iedereen elkaar helpt. Moet je een muur over en lukt dat niet? Je wordt er gewoon overheen getild. Aan het einde moesten we een muur omhoog klimmen met behulp van een touw; ik zat inmiddels bovenaan maar ik wist niet meer waar ik mezelf nou moest vasthouden zonder naar beneden te storten. Iemand pakt dan je hand vast en trekt je omhoog. Fantastisch hoe zo’n evenement mensen samenbrengt.

Oh, en hoe leuk is het om allemaal mensen zo met verschillende dingen bezig te zien; het is één grote sportdag haha!

Hoe ik er de dag erna bij zit? Nou, ik heb twee enorme blauwe plekken op m’n been en daarnaast nog wat kleinere plekken. Ook heb enorm veel spierpijn, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb heel veel plezier gehad en de kans is heel groot dat ik mezelf binnenkort weer voor Mud Masters in ga schrijven.

(Excuses voor het chaotische verslag; er waren totaal 50 obstakels en ik heb geen flauw idee meer welk obstakel wanneer kwam haha. Ook stonden er geen kilometerbordjes langs de route, dus ik had geen flauw idee!).

Heb jij wel eens meegedaan met een obstacle run?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie