Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Net als vorig jaar waren wij uitgenodigd om de Runner’s World Zandvoort Circuit te gaan lopen namens Runner’s World. Vorig jaar was het onze eerste keer in regen en wind. Dit jaar was er minder wind ,maar er was wel een andere uitdaging: mul zand! En dat 2,5 km lang. Maar zo ver zijn we nog niet! Eveline en Zélia gingen net als Josianne de uitdaging aan, de 12 km. Voor Eveline en Zélia een perfecte training voor de marathon die we over respectievelijk 3 en 2 weken gaan lopen. Beiden hadden we maar één doel, of ja twee eigenlijk. We willen heel over de finish komen en genieten van deze training. Lees hoe onze race ging!

Zandvoort Circuit Run van Zélia

Vooraf had ik geen doel. Ik ging niet voor een PR, ik wilde dit als een training doen want ik weet nog van vorig jaar dat dit behoorlijk pittig is. Ik train nooit op het strand (te ver) en hoogte verschil ala een circuit? Tja, ik moet het doen met onze viaduct over de snelweg. Ik wilde gewoon lekker en rustig lopen. Mijn vriend liep ook mee maar dan wel op zijn eigen tempo. We startten samen met Eveline en zodra het startschot ging waren ze beiden al weg. Een dieseltje ben ik.

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Foto’s: Rianne Catsburg

Ik was eerlijk gezegd heel bang voor mijn kuiten. Het zijn niet echt mijn beste vrienden en aangezien het geen vlak parcour is had ik er al op gerekend. Ik wachtte tot ze zouden spreken. Mmm.. nog steeds niks en zelfs na 4 km gaven ze geen gehoor! Wel kreeg ik weer last van slapende voeten. Damn.. Ik had een goed tempo inzitten. Ik ging natuurlijk weel VEEEEL te hard. Zo liep ik de eerste kilometer in 6’18. En de tweede nog steeds onder de 7 min. Ik moest mezelf afremmen maar ik wist ook dat het strand zo zou aankomen. Ik zag net na 4 km Patricia en schreeuwde dat ik slapende voeten had. Volgens mij verstond ze me niet want ik moest doorlopen. Oké baas!

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Net na het circuit zag ik Jasmine langs de kant. Ze had me al ingehaald op het circuit en toen vertelde ze al dat ze last had van steken. Ik liep naar haar toen, mooi excuus om even mijn voeten wakker te maken. Ze wilde opgeven. Dat mocht niet van mij haha! Ik vertelde haar dat ze goed moest ademen en even moest blijven wandelen. We waren bijna bij drankpost, misschien dat het daarna over zou gaan. We liepen en pakte wat water. Na wat gedronken te hebben ging we richting het strand. Mijn vriend had mij een foto doorgestuurd van het strand. Ik zag alleen maar zand dus ja. Dat wist ik zelf ook wel. Daarna snapte ik zijn foto. Het was een en al mul zand. OMG. Mijn slapende voeten waren verdwenen, mijn kuiten waren nog steeds niet op komen dagen (gelukkig) maar over het strand lopen was hell. Als snel besloten we wat naar boven te gaan. Niet dat beter werd haha. Zo liepen we 2,5 km lang. Soms over het strand met onze enkels in het water of weer naar boven (klimmend). Ik moet toegeven dat er meer gelopen werd dan gerend maar ik vond het een fijne kuittraining!

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Foto’s: Stacey Oosterhof (Legally Brunette)

Eenmaal van het strand af zag ik mijn pace drastisch zijn. Jasmine vertelde dat ik wel mocht gaan als ik wilde maar nee. Ik heb nu gekozen om samen met haar dit te finishen. Had ik sneller gekund? Sowieso niet op het strand gedeelte maar misschien wel na het strand. Een paar keer heeft zij last gehad van haar zijsteken en ik heb ook 1 keer moeten toegeven dat ik even wilde wandelen. Ik kreeg last van mijn rug van de verschillende loop posities (circuit half schuin en strand). Ik heb dit als een perfecte training gezien voor de marathon. Over mijn slaapvoeten maar ik me wel zorgen om. Ik heb ze anders gestrikt, lichter gestrikt. Het ging nu wel beter dan tijdens CPC Loop, minder lang maar toch.

Net voor de 500 meter appte ik de groep en mijn vriend. Jasmine en ik maakte nog een flinke sprint en de laatste kilometer maakte we af in 6’55 min/km. Energie over dus! De laatste 30 sec zelfs in 4’57km/min! Net als mijn interval van vrijdag!

Ik ben tevreden en nu hopen dat mijn voeten me die marathon gunnen. Getraind ben ik, ik weet wat ik kan. Ik weet dat als ik een bepaalde tijd (die ik 1000x heb veranderd) wil behalen dat ik moet gaan knokken. Dat zal lukken zolang mijn kuiten en voeten me met rust laten. Voor nu, aan de magnesium en een paar laatste trainingen.

Zandvoort Circuit, je was mooi, zwaar maar vooral handig voor de training! Oh en mijn vriend? Die wilde onder de 1 uur en 3 min en was in 59:30 min binnen. Dus.

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Zandvoort Circuit Run van Eveline

‘Beschouw dit als een funrun’, mailt mijn trainer de dag voor de Zandvoort Circuit Run. Opgelucht haal ik adem. Een record lopen leek me al een utopie, nog geen twee dagen na mijn duurloop van 30 km. En die duurloop vond ik zo zwaar, dat ik een vaste snelheid of eindtijd ook wilde vermijden. Ik wil gewoon lopen. Voor de lol.

Ik besluit mijn horloge dan ook thuis te laten. Lopen mét zou er voor zorgen dat ik toch mijn snelheid in de gaten houd. En dat wil ik juist vermijden. Even twijfel ik om ook mijn Flipbelt en oordopjes thuis te laten, maar uiteindelijk stop ik ze toch in mijn tas. Je weet maar nooit.

Eenmaal in Zandvoort ben ik gelukkig net op tijd om Patricia in mijn armen te sluiten na haar toprace. Wat zijn we trots op haar! Nadat we haar uitbundig hebben gefeliciteerd vertrek ik met Zélia en Midas naar de start. In het startvak zoek ik naar Josianne en haar vriendin. Ik wilde deze funrun zo fun mogelijk maken – en dat gaat het beste samen met anderen toch? Helaas klinkt het startsignaal al voordat ik ze in het oog heb.

Plan B dus! Ik trek mijn telefoon en oordopjes uit mijn Flipbelt en zet mijn marathon-playlist aan. Let’s go!

De eerste kilometers over het circuit vliegen voorbij. Ik loop op een heerlijk comfortabel tempo. Wat een gekke gewaarwording, denk ik, om tijdens een race allemaal mensen voorbij te laten gaan. Normaal gesproken zou ik dan juist een tandje harder lopen. Nu niet. Ik heb er direct plezier in. Het weer is goed, het parcours is afwisselend en langs de kant zie ik steeds meer bekenden. En dat plezier, dat spat van elke foto af. Bij geen enkele wedstrijd lach ik werkelijk op el-ke foto.

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Foto’s: Stacey Oosterhof (Legally Brunette)

Na vier km vlieg ik de strandopgang af. Na een snelle afdaling remt het mulle zand me keihard af. Oei. Dit is zwaar. Het water reikt tot halverwege het strand. Er is enkel een heel dun strookje dik, hard zand. En ook dat zand wordt in rap tempo zacht door het gestamp van duizenden voeten. Ik wissel het lopen in het spoor van autobanden af met lopen door de ijskoude zee. Na een halve kilometer ploegen, haalt mijn trainer me in. ‘Dit is geen hardlopen meer,’ zegt hij, ‘dit is ploegen.’ Ik concentreer me op mijn muziek. Het is een spel: ik hink van de zee naar het enige harde stukje zand en weer terug. Voor ik het weet, draait de groep voor mij al de strandopgang op. Alsof ik wakker word uit een trance kijk ik verbaasd om me heen. Wauw! Het zwaarste gedeelte is al achter de rug. Nu volgt er alleen nog een paar kilometer door het dorp.

Wat is dat toch een heerlijke afsluiter. De laatste 3 kilometer voeren door het centrum van Zandvoort. Vorig jaar vond ik dat al een feest en nu besluit ik er nóg meer van te genieten. Ik versnel geen enkele keer, in tegendeel: ik geef elk kind een (klef) handje en ik dans op de opzwepende ritmes van de bands en dj’s. Voor ik het weet is het circuit alweer in zicht.

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en ZéliaFoto’s: Rianne Catsburg

Even slaat de twijfel toe: zal ik een eindsprintje nemen..? Ik heb geen idee hoe snel ik loop. Ik loop op gevoel. Is dit mijn vaste duurlooptempo? Dat lijkt nog de beste gok. Ik bedenk me: wat heeft die sprint voor zin? Ik weet niet hoe snel ik loop, maar ik loop sowieso geen record vandaag. Vrolijk huppel ik naar de finish.

Eenmaal over de finish kijk ik een beetje verdwaasd om me heen. Wát een gekke race was dit. Even later zie ik mijn eindtijd verschijnen: 1.09.47. Vier minuten langzamer dan vorig jaar, en sowieso een omgekeerd record – nooit eerder liep ik zo ‘langzaam’. Ik verbrak geen records vandaag, ik liep puur en alleen voor de lol. En ik kan het iedereen aanraden. Wat een feestje!
Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Eveline en Zélia

Hoe ging jullie Zandvoort Circuit Run?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie