Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Wedstrijdverslag Zandvoort Circuit Run: Josianne en Patricia

Gisteren vond de jaarlijkse Runner’s World Circuit Run plaats in Zandvoort. Een run van 5 of 12 kilometer over het circuit, over het strand en door Zandvoort heen. Vorig jaar stormde het, maar dit jaar waren de weesvoorspellingen beter. Of het ook beter ging? Dat lees je hier, in de verslagen van Patricia en Josianne. Patricia liep de 5 kilometer via Odlo, Josianne liep de 12 kilometer via het werk van haar vriend!

Zandvoort Circuit Run van Patricia:

Mijn eerste wedstrijd zou de kwart marathon van Rotterdam zijn. Ertussen geen wedstrijden dit jaar. Dan wordt je gevraagd of je 5 km wil hardlopen over het circuit van Zandvoort. Hell Yeah! Zandvoort was ondanks de weersomstandigheden zo gaaf vorig jaar daar kon ik geen nee op zeggen. Nog leuker ik mocht lopen in het team van Odlo samen met andere bloggers en ook nog eens snelle lopers.

Zandvoort Circuit Run

Ik vond het wel enorm spannend want ik ben niet snel, ik heb een stap terug gedaan en nu sta ik weer aan de start van een wedstrijd samen met snelle mensen. Ruim op tijd kom ik aan op Zandvoort en meld ik me na even zoeken bij de Odlo stand. Daar zijn Gabriëlla, Mari, Andrea en Veronique al. Ik krijg mijn outfit en dan kunnen we ons gaan omkleden in de pitbox. Onze outfits zijn echt super vrolijk en het past allemaal. We maken een groepsfoto en dan de tassen opbergen. Als warming-up gaan Mari, Gabriëlla en ik hardlopend richting de start want we zijn wat aan de late kant. Zig zaggen door alle mensen, sorry daarvoor maar we hadden wat haast. Door de pitbox het startgebied op.

Zandvoort Circuit Run

Iedereen blijft maar in die boxen vanwege de miezer maar wij niet. We bouwen alvast een feestje. Ik start bijna vooraan en voor ik het weet gaan we ook echt van start. Yeah daar gaan we. Wat is het toch magisch om te lopen op dat circuit! Weer mee te doen aan een wedstrijd en te lopen met zoveel mensen. Terwijl ik loop kijk ik om mij heen en geniet van alle mensen die ik zie, ik loop achter Andrea en Veronique en merk dat ik heerlijk loop. Op een gegeven moment denk ik wel dat het te snel gaat want Andrea is geen langzame loper. Even checken welk tempo, daar schrik ik van want ik ga echt veel te snel aangezien er iets met een 5 in mijn scherm staat. Het voelt nog wel goed maar ik weet wel dat ik dit geen 5 km vol kan houden. Toch? Rianne staat langs de kant en vraagt hoe het gaat en ik vertel haar dat ik veel te snel ga.

Zandvoort Circuit Run

De eerste kilometer loop ik in 6:00, dat ga ik nooit vol houden schiet het door mijn hoofd, ik moet rustiger aan gaan doen en lekker gaan lopen. Ik ga echt veel te snel. Steken in mijn zij is het gevolg, niet voor lang gelukkig maar kots nijgingen komen opeens ook voorbij en we zijn nog maar een kilometer onderweg. De boterham die ik gegeten heb daar heb ik nu spijt van. Niet aan denken gewoon doorgaan. Ik herpak mezelf en blijf gewoon lekker doorlopen. De tweede kilometer loop ik nog steeds erg snel maar wel iets minder hard, de steken en het kots gevoel verdwijnen. Onderweg praat ik nog even wat met iemand en bekijk het parcours. De bochten voel ik goed aan mijn benen, blijft bijzonder dat we hier lopen.

De derde kilometer zie ik niks meer door de glazen in mijn bril. De glazen zijn zeiknat dus doe ik mijn bril maar af en stop ik hem veilig weg in mijn kleding. Zo dat is beter ik zie weer wat. In deze 3e kilometer zitten er aardig wat klimmers in en dit is dan ook mijn langzaamste kilometer in 6:38 maar hierna heb ik al wel een klein beetje door waar ik mee bezig ben. Er zit zo’n ontzettende glimlach op mijn gezicht en ik versnel weer. Wanneer ik zie dat ik het 4 km punt heb bereikt mag ik van mezelf nog wat gas bij doen. Even een lekker muziekje aan en knallen. De klok, die normaal niet voor mij is maar dit keer wel want ik stond bijna vooraan bij de start. Die klok gaf duidelijk aan 31 minuten en nog iets seconden. Hoeveel geen idee. Het enige wat ik belangrijk vond was die 31 daar houden tot ik over de finish stapte. Ik finishte onder de 32 minuten, ik de persoon die pas nog met moeite een 5 km in 35 minuten liep en die op nieuwe schoenen is gaan lopen liep een tijd van 31:47. Mijn aller eerste 5 km wedstrijd en dan deze tijd neerzetten is perfect. Blijheid op whatsapp richting mijn teammates en zus en vragen waar ze zijn. Ik zoek ze op en daar komt Eveline en Zélia naar buiten en omhelzingen vinden plaats voor hun gaan starten. Heerlijk ontvangst. Wat heb ik genoten van deze dag, de mensen, het evenement alles was top. Volgend jaar sta ik er weer en dan natuurlijk weer over het circuit en het strand want dan gaat die 12 km weer gelopen worden.

Zandvoort Circuit Run

Zandvoort Circuit Run van Josianne:

Liep ik twee weken geleden nog een halve marathon, stond gisteren alweer een volgende wedstrijd op de planning: de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Ook dit jaar zou ik hem weer via Niels’ werk lopen, maar ik wist van tevoren al wel dat ik niet voor een PR zou gaan deze week. Ik had even geen zin om heel erg te haasten, en dat kwam goed uit: een vriendinnetje met wie ik liep had ook geen zin om te haasten. En dat deden we dus ook niet.

We zouden nog even samen met Eveline lopen, maar toen we in het startvak stonden, konden we haar natuurlijk niet vinden haha. We startten en het ging best wel lekker! Maar toen kwamen de heuvels, en de schuine stukken, en nog een heuvel en toen werd het toch wel even zwaar. We pasten ons tempo iets aan en liepen lekker verder. We kletsten flink bij en het was echt zo gezellig! Rond drie kilometer haalden we Zélia en Jasmine in: even een poptalk en we gingen weer verder!

Zandvoort Circuit Run
Al snel kwam het strand eraan; een stuk wat vorig jaar al heel pittig was, maar dit jaar nog vele malen zwaarder. Wat het dit jaar zo zwaar maakte is dat het water heel hoog stond. Dat betekende dat we óf door het mulle zand moesten, óf door het water. Drie keer raden wat wij deden? Door het water dus haha! Er was een stukje waar je om het water heen moest lopen en dus zo’n 20 meter extra zou lopen. Daar hadden wij dus geen zin, dan maar vól door het water! Twee paar doorweekte sokken en schoenen verder waren er ongelooflijk blij dat we het strand weer af konden. Nu was het nog maar een klein stukje.

Zandvoort Circuit Run
We liepen door Zandvoort en daar was de sfeer echt heel leuk. Er stonden veel mensen langs de route en dat was zo tof! Midden in Zandvoort was ook een groepje mensen aan het spinnen, en toen ik daar langs liep gaf ik ze allemaal een high-five. Zo leuk! Dat enthousiasme wat daar vanaf kwam was echt tof. Iets verder op wandelden we nog een heel klein stukje en daarna gingen we weer verder. We renden het circuit weer op en daar was de finish al! Hand in hand kwamen na 1:20 minuten de finish over.

Zandvoort Circuit Run
Ik heb ruim tien minuten langzamer gelopen als de vorige keer, maar who cares? Ik heb heerlijk gelopen, ik heb bijgekletst met een van m’n beste vriendinnen, en zowel voor, tijdens als na de race heb ik zoveel bekenden gezien waar ik ook mee heb gekletst, het was fantastisch!

Hoe ging jouw Zandvoort Circuit Run?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

Geef een reactie