Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer een PR, samen met Patrica 22 km en nog 12 weken

Weer een PR, samen met Patrica 22 km en nog 12 weken

Een week waarin ik 3x ben gaan hardlopen. Een intervaltraining, een plotselinge PR op de 10 km en in het weekend ging ik voor mijn langste afstand ooit, niet wetend dat ik dit samen met Patricia ging doen! Hoe alles precies ging kun je nu lezen!

Dinsdag was het tijd voor een interval. De bedoeling was om 10×1 min te hardlopen met telkens 1 min rust. Ik had hier wel echt zoveel zin in dat ik met volle moed in mijn nieuwe schoenen naar buiten ging. Het werd al wat donker buiten, maar dat kon me niks schelen, samen met Noa ging ik dit aan. Het ging eigenlijk wel heel goed en Noa had ook een aardig tempo. Wat was het warm zeg! Gelukkig had ik een driekwart hardlooplegging aan. Ik liep in totaal maar 3,5 km, maar dat was wel 3,5 km intensief!

Weer een PR, samen met Patrica 22 km en nog 12 weken

Marathon-Week-11-2

’s Avonds las ik dat Patricia zondag 15 km ging lopen. Wij wilden al een tijdje afspreken om samen te gaan hardlopen en toen ik haar bericht las wist ik het meteen. Waarom niet samen? Zij 15 km en ik 22 km. Ik vroeg haar of dat misschien wel leuk zou zijn en ze was gelijk enthousiast! Ik kan dan mooi 22 km en zij dus 15 km en daarna met de fiets 7 km fietsen langs mij. Ik vond het een top plan!

Donderdag was het tijd voor een duurloopje van 70 min met 4x versnellen. Ik val misschien weer in herhaling, maar ook deze run ging heel soepel. Ik liep heerlijk, moest wel even stoppen bij stoplichten en Noa had 2x een plaspauze nodig, maar verder voelden mijn benen goed. Ik kreeg wel wat last van kramp in mijn kuiten, maar dat was na 2 km weer over. Op een gegeven moment wist ik dat ik bijna 70 min had gelopen en tot mijn grote verbazing zag ik ook dat ik 9,5 km had gelopen. WOW. Oké, dacht ik. Weet je wat, die 500 meter kan er ook nog wel bij. Dit wordt gewoon een PR! Ik begon harder te lopen en stiekem ook nog eens met een kleine sprint. Ik tikte de 10 km aan bij 1 uur en 11 min en 24 sec! Mijn vorige PR lag op 1 uur en 16 min en 55 sec. Whoohoho! Weer een PR!

Marathon-Week-11-4

Marathon-Week-11-3

Na een vreemde nacht met weinig slaap en diverse dromen waarin Het net leek alsof ik van alles zou vergeten om mee te nemen naar Patricia was het zover. Om 10 uur stond ik klaar bij Rotterdam Alexander, waar zij mij ophaalde. Patricia had een leuke route uitgezocht zonder stoplichten en weinig oversteekplaatsen. Haar route was ook nog eens veel mooier en anders dan die van Eindhoven. Ik weet niet meer hoe laat we precies gingen, maar samen gingen we het proberen. Ik had, zoals altijd, mijn eerste-kilometer-kramp. Na 1 km moesten we even stretchen en daarna gingen we weer. Wij hebben onderweg heel veel gepraat (oftewel, mijn horloge was continue aan het piepen omdat mijn hartslag te hoog was). Na 11 km stopten we even voor een gelletje. Ik had een gelletje meegenomen met de smaak aardbei-banaan. Het is dat ik niet voor Patricia’s ogen wilde kotsen, maar verdomme wat was dat een vieze gel! Ik liet Patricia proeven ,maar zij vond het wel lekker. WHAT? Ja zegt ze, ik vind het wel lekker en ze liep weg. Gewoon opeten, zei ze nog. Ik at heel het gelletje op en ineens zag ik Patricia’s gezicht. Ze vond het helemaal niet lekker maar door het zo te zeggen heb ik het wel opgegeten! Wat was dat een suikerbom in je maag zeg.

Marathon-Week-11-6

We liepen weer verder en we hadden ondertussen al regen en wind gehad maar nu begon het ook nog eens een beetje te sneeuwen? SERIEUS? We kregen het koud en als je ook nog eens per ongeluk in een plas stapt is dat niet aan te raden!

We tikten de 15 km aan en vroeg aan Patricia wat ze nu wilde en wat het plan was, want ze zou tot 15 km lopen. Nou, doorlopen, zei ze. What? Ik was het daar niet mee eens, maar ik merkte dat ik haar ook niet van gedachten kon laten veranderen. Bij 18 km kreeg ik buikpijn van de honger, maar ik durfde mijn 2e gelletje niet te eten, ik werd een beetje misselijk en stopte even. Duidelijk dat ik te weinig had gegeten, maar als ik nu weer een gelletje zou nemen, dan weet ik niet hoe mijn maag zou reageren op zo’n suikerbom! We liepen door, maar merkte wel dat ik het zwaarder kreeg. En Patricia? De liep gewoon mee! We tikten op een gegeven moment eindelijk de 22 km aan en wat was ik blij! Opgelucht maar ook heel blij dat ik samen met haar kon delen! Ik ben nu wel gesloopt, maar het was een fantastische run samen met z’n tweeën!

Marathon-Week-11-5

Even voor de duidelijkheid. Ik heb Patricia nooit gedwongen om van 15 km ineens naar 22 km te gaan. Ik was het er ook niet mee eens, omdat ik niet wil dat ze geblesseerd raakt en ik weet dat 7 km extra best wel een afstand is als je nog nooit een halve marathon hebt gelopen. Zij heeft er helemaal zelf voor gekozen om dit te doen. Ik ben onwijs trots op haar, want ze zag er soepeler uit na 22 km dan ik. Ze heeft niet alleen haar eerste halve marathon gelopen maar ook haar langste afstand ooit! Maar nogmaals, dit was haar eigen keuze!

Patricia, dankjewel dat je met mij deze run wilde doen. Ik vond het onwijs leuk en gezellig. Je bent een mafketel, dat weet je 😉 maar ik ben ook heel trots op je!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie