Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • With a little help from my friends

With a little help from my friends

Vorige week schreef ik dat het beste medicijn tegen een hardloopdip is om niet zo streng voor jezelf te zijn, maar wel te proberen om af en toe te gaan hardlopen. Deze week vul ik dit recept aan met: ‘en als je loopt, loop dan met vrienden’. Dit bleek afgelopen week de remedie voor mijn hardloopdip.

Zondag

Zondag had ik een trainingsloop met het team van Roparun. Vooraf twijfelde ik nog even of ik zou gaan. Ik zette daarom de voor- en nadelen op een rijtje? Nadeel? Ik moest zondag vroeg op om naar Amsterdam te gaan. En ik moest lopen (en dat was juist net niet mijn favoriete bezigheid deze dagen). Voordelen? Ik zou mijn team gaan ontmoeten. Een aantal teamleden kende ik al van vorig jaar, maar de meerderheid was nieuw. En ja, de nieuwsgierigheid won. De Roparun was de afgelopen tijd een beetje op de achtergrond beland. Dit was een goede manier om mijn enthousiasme aan te wakkeren.

Met succes! Want het was heel erg leuk. Allereerst was het zondag prachtig weer. En eenmaal in Amsterdam stond er een ontzettend blij en enthousiast team te wachten. Dat beloofde veel goeds voor de Roparun. En ik vond het hardlopen zowaar ook leuk! We begonnen de training met een paar kilometer hardlopen langs de Amstel. Daarna deden we een uurtje intervaltraining in het park. Er was een rondje uitgezet van 750 meter. Zo konden we goed de korte stukjes en de ‘estafette-tik’ oefenen. Nog een week tot de Roparun – ik heb er zin in!

 photo 7 mei 2_zpst6ljmmwg.jpg
Wil je ons volgen? Dat kan! We hebben een speciale Facebook-pagina. En doneren kan ook nog steeds, via deze link. Uiteraard houd ik jullie ook via Just Keep Running op de hoogte!

Dinsdag

With a little help from my friends… Friend, in dit geval. Mijn vriend is zijn trainingen weer aan het opbouwen en loopt nu om de dag rond de 5 km. De perfecte afstand om bij aan te sluiten. Want: je bent zo weer thuis! Dus dinsdagochtend voor werk sloot ik bij hem aan. Geen bijzonderheden, maar wel heel fijn. Elke kilometer liep ik ook net iets harder, totdat ik ik weer op mijn normale tempo liep.

 photo jkr 7 mei 1_zpsjlllqgvz.jpg

Woensdag

Ik had de smaak te pakken. Dus ook woensdag zette ik mijn wekker. Ik twijfelde even over de afstand en besloot toen voor de ‘veilige vijf’ te gaan. Wat sprintjes hier en daar. Een mooi begin van de dag.

 photo jkr 7 mei_zpsuuac29wl.jpg

Vrijdag

Wat een prachtig weer! Met zulke temperaturen is het niet zo moeilijk om naar buiten te gaan. Al gaat mijn voorkeur wel wat vaker uit naar liggen dan lopen. Op vrijdag combineerde ik de twee. Mijn vriend fietste bepakt en bezakt naar het strand en ik rende erachteraan. Samen op weg naar het zuiderstrand in Den Haag. Na 5,5 km wisselde ik mijn hardloopkloffie om voor een bikini. We sprongen wat in zee (KOUD!), ik at een banaan, we lazen een boek en twee uur later keerden we huiswaarts. Ditmaal fietste vriend naar huis en rende ik op mijn eigen tempo. Na bijna 10 km op de teller kon ik eindelijk douchen en lunchen. En toen was het pas 2 uur! Wat een topdag….

Dit weekend heb ik tal van activiteiten op de planning staan. Maar ik ga zeker ook hardlopen. Met dit mooie weer en de Roparun in het vooruitzicht lijkt mijn hardloopdip verleden tijd…

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie