Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Zélia: Helweek #1

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Het begon goed, maar helaas…… 

Om 5 uur stond ik netjes op. Ik had weinig geslapen omdat ik bang was dat ik door de wekker heen zou slapen. Ik was dus al klaarwakker om 4 uur, maar vond het een beetje van de gekke om om 4 uur op te staan. Om 5 uur stapte ik mijn bed uit en liep ik naar beneden. Noa was nog in coma, maar toen ik voor haar neus zat werd ze wakker. Ik ging haar om 5:01 uur uitlaten. Dit vond ze heel raar. Ik liep met haar een kwartiertje rond en wat was dat heerlijk! Niemand op straat, volledige stilte. Om 05:15 uur was ik weer thuis en het eerste wat Noa deed was terug in haar mandje gaan liggen. Groot gelijk!

Helweek-dag-1-1

Helweek-dag-1-2

Helweek-dag-1-3

Ik maakte een ontbijtje voor mezelf en een grote kop thee. Ik pakte het boek Helweek om over de eerste dag te lezen. Vandaag ging het over vaste gewoontes. Vaste gewoontes die je moet doorbreken. Ik ga hier niet te veel op in, omdat ik dat toch wel erg privé vind. Tijdens de voorbereiding heb ik aan mijn vriend om feedback moeten vragen. Ondanks dat hij veel positieve dingen zei was er ook een punt dat wat minder positief was, maar gelukkig snapte ik wel wat hij bedoelde. Ik ben een chaoot. Niet als in huishouden ofzo, maar ik wil te veel, ik vind veel dingen leuk en daardoor verlies ik overzicht in wat ik daadwerkelijk wil doen. Daardoor heb ik vaak uitstelgedrag. Een gewoonte van mij is om mijn belastingaangifte en omzetbelasting altijd last minute te doen, waardoor ik vaak in stress raak. Dat is zeker 1 gewoonte die ik ga doorbreken. Sterker nog, ik wil eind deze week het al ingediend hebben en betaald hebben! Well, wish me luck.

Helweek-dag-1-4

Na het ontbijt en te hebben opgeruimd in de woonkamer maakte ik me klaar om naar de sportschool te gaan voor een uurtje bootcamp. Ik voelde me fit en ik had er zin in! Om 9 uur was ik weer thuis en ik had het gevoel dat het al middag was. Ik had energie voor 10! Ik douchte en pakte een klein tweede ontbijt en ging aan het werk. Om 11 uur begon ik in te kakken. Shit!

Helweek-dag-1-5

Helweek-dag-1-6

Helweek-dag-1-8

Ik hield mijn ogen niet meer open, tijd om even iets anders te doen. Ik sleepte Noa mee naar buiten. Correctie, Noa sleepte mij naar buiten en ik ging daar een half uur met haar frisbeeën.

Helweek-dag-1-7

Ik was nog steeds niet fit, maar ik wilde doorgaan. Ik verrichtte nog werk en om 12:30 uur vertrok mijn vriend naar zijn werk. Je mag geen dutjes doen, maar ik ging toch even op de bank zitten. Ik ging zo wel lunch maken. Opeens voelde ik me niet lekker. Ik begon te zweten en om me heen begon alles te draaien. Ik wist niet hoe snel ik naar de wc moest rennen. Ik voelde me zo beroerd dat ik van 13 uur tot 15 uur alleen maar de wc gezien heb. Ik kon niet even staan of ik moest overgeven of het andere. Ik had al niet zoveel gegeten en op een gegeven moment kon er ook niks meer uit komen. Ik dacht echt, nu ga ik stikken. Misschien een beetje te dramatisch maar op dat moment voel je je gewoon echt niet lekker.

Ik belde de huisartspost en die meldde dat ik wellicht een voedselvergiftiging had opgelopen of een buikgriep. Ik wilde nog werk verrichten, ik moest tenslotte nog mijn Ladiesrun-verslag afmaken! Maar dat kon echt niet. Ik staakte daarom om 15 uur een halve dag mijn werkzaamheden. Ik heb me de rest van de dag wel netjes aan de overige regels houden. Zo heb ik weinig op social media gezeten en de tv is uitgebleven, ondanks ik op de bank lag. Ik heb nog wel even met de meiden van Just Keep Running gewhatsappt.

Helweek-dag-1-9

Wel heb ik geslapen, ik voelde me zo ellendig dat ik niet anders kon dan rusten. Ik baalde wel erg, want het voelt gewoon als falen (ook een gewoonte die ik heb maar goed). Ik wilde Helweek gewoon goed doen, zoals het moest en nu lag ik te slapen om 18 uur! Ik dronk om 19:30 uur wat bouillon en om 20:30 uur lag ik in bed. Ik las nog mijn boek uit en viel in slaap. Morgen een nieuwe dag.

Helweek-dag-1-10

Helweek-dag-1-11

Zoals ik al zei, ik baalde heel erg dat ik nu voor mijn gevoel even niet verder kon, maar er is wel een ding dat ik geleerd heb dankzij Erik Bertrand Larssen. Bekijk het positief. Het kan gebeuren dat je niet lekker wordt in helweek maar ga dan niet meteen denken: ik stop ermee. Vandaag ben ik weer netjes om 5 uur opgestaan en heb ik met Noa en mijn vriend zo’n 20 min gewandeld. Ik ben nu weer aan het werk en vandaag mag ik van 11 uur tot 17 uur fotograferen. Ik ga gewoon door. Mijn buik is nog wel rommelig/wil nog wel eens pijn doen maar door veel water te drinken en goed op letten met wat ik eet komt dat wel goed. Op de planning stond eigenlijk om in de ochtend 1 uurtje te gaan hardlopen maar dat heb ik verplaatst naar vanavond omdat ik het onverantwoord vond om zo vroeg te gaan hardlopen terwijl ik me toch wel slapjes voelde omdat ik zo weinig kon eten gisteren. Mocht mijn buik nog niet helemaal mee eens zijn met hardlopen dan ga ik gewoon een uurtje wandelen met Noa.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

 • Josianne

  30 juni 2015 at 12:12

  Ik vind het hartstikke knap dat je je zo weer hebt opgepakt en vandaag verder bent gegaan! Bij mij wil het vandaag nog niet echt lukken (ik heb nu geen pauze maar ben wel jouw verslag aan het lezen). Valt dat ook onder werk? 😉

  Beantwoorden
 • Danielle

  30 juni 2015 at 13:00

  Oh wat naar dat je je zo ziek voelde! Wel knap dat je het nu weer zo oppakt, ik zou dan denk ik toch snel gedacht hebben van “oke laat maar ik stop ermee”. Die eerste dag was wat dat betreft dan toch wel heel leerzaam voor je! Ben benieuwd hoe de rest van de Helweek je bevalt!

  Beantwoorden
 • Maaike

  30 juni 2015 at 13:04

  Wat vervelend dat je precies de eerste dag de planning om heb moeten gooien. Maar de planning is een leidraad en gezondheid gaat voor alles, als je dat maar onthoudt. Ik hou ook van uitdagingen, wil de helweek ook echt een keer doen, maar als dit mij zou overkomen zou ik precies hetzelfde hebben gedaan. Voel je dus vooral niet schuldig!

  Je pakt de draad weer netjes op en ik kijk uit naar je verslag van morgen! Succes vandaag en veel plezier met de fotografie vanmiddag!

  Beantwoorden
 • anke

  30 juni 2015 at 13:40

  Je hebt precies gedaan wat voor deze dag de opdracht was: doorbreken van gewoontes! Niet opgegeven, niet teveel te goed willen doen. Zi het als een signaal wat je lichaam aan je geeft dat je hier doorheen moet. Je komt er zeker sterker uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie