Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Zélia: Helweek #2

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Ik voelde me al iets beter dan maandag en ik heb gelukkig nog wel kunnen werken. Dit keer ging het over focus en modus. Je moet de hele dag gefocust blijven en je moet bewust zijn van je eigen energie/humeur. Je ergeren aan iets was dus volgens Helweek niet nodig.. Oké, fijn als je heel de dag in de auto zit! 
Helweek-dag-2-1

Om 5:00 uur gaat de wekker… serieus… nu al? Mijn vriend staat tegelijk op met mij omdat hij om half 7 de trein moet halen, dat helpt wel een beetje moet ik zeggen! Samen lieten we Noa uit. Ik voelde me wel iets beter dan maandag, maar ik besloot om niet meteen te gaan sporten omdat ik zo weinig gegeten had de vorige dag. Om half 6 waren we weer thuis, tijd om mezelf klaar te maken en nog wat werk te verrichten.

Helweek-dag-2-2

Ik heb gelukkig wat werk kunnen doen, mijn focus was duidelijk gericht op 1 opdracht die echt af moest en dat is ook gelukt! Dat voelt toch verdomd goed! Om half 10 liep ik naar de auto om naar mijn eerste afspraak te gaan.

Helweek-dag-2-3

Eenmaal in de auto werd ik misselijk, nooo niet weer! Ik ga verder niet op details maar ik voelde me niet goed. Toch een selfie gemaakt en je ziet niet dat ik misselijk was toch? Mooi! Nu over naar modus. Ik kan me zo ergeren aan mensen die niet goed kunnen rijden. En dan heb ik het niet over kleine foutjes maar auto’s die achter je aanplakken terwijl je een auto aan het inhalen bent met de juiste snelheid maar meneer wil in zijn dikke BMW door crossen. Ik kan daar dus echt aan irriteren. De eerste keer faalde ik maar al snel dacht ik weer even aan helweek! Dit beïnvloedt mijn humeur en dat moest ik niet laten gebeuren. Maar ooh ik kan zo snel geïrriteerd raken aan het werkverkeer!

Helweek-dag-2-4

Na mijn opdracht ging ik weer naar huis, daar werkte nog even aan mijn Ladiesrun verslag. Ik maakte een kan water met citroen. We moeten (eigenlijk altijd) veel water drinken tijdens Helweek en met een citroentje is dat nog wel lekkerder!

Helweek-dag-2-5

Nu moest ik naar Tilburg om foto’s te maken en daarna meteen door naar Den Bosch. Ik miste door mijn TomTom de snelweg en daardoor moest ik binnendoor. Mijn geluk kon niet op. Continu op de rem, bijna in de file….. AAARGH.. maar met een glimlach kwam ik aan bij de klant (van binnen kookte ik niet alleen van de warmte ;)).

Helweek-dag-2-6

Omdat ik niet ben gaan sporten, ooooh Zélia, ben ik gaan wandelen met Noa. Een klein uurtje gewandeld omdat het veel te warm was, ook voor haar. Ik heb haar daarna in de tuin helemaal natgesproeid. Wat word ik daar vrolijk van! Samen met Noa spelen!

Helweek-dag-2-7

Ik had geen zin meer om te werken en sms’te Josianne dat mijn focus verdwenen was. We moesten nog 3 uurtjes totdat we mochten gaan slapen. Ze belde me op en gaf me een peptalk! Ik heb daarna 2,5 uur echt geknald en weer wat opdrachten afgemaakt. Kijk, focusmodus was weer aan!

Helweek-dag-2-8

Om 22 uur was het eindelijk zover, de dag was klaar! Ik liet Noa nog uit en we kwamen Loulou tussendoor nog tegen. Samen uitlaten. Ik ben daarna in bed gaan liggen en viel meteen als een blok in slaap!

Ik vond dat hele modusgebeuren in het begin heel erg vaag. De manier hoe je denkt en het je beïnvloedt kan je toch niet onder controle houden? Toch merkte ik dat ik snel terugschakelde naar het positieve. Nu ga ik echt niet elke dag de positieve guru uithangen, want dat ben ik niet. Ik wil ook gewoon kunnen klagen, maar ik moet gaan leren om te klagen in mijn eigen omgeving met niemand erbij en het eruit te gooien om vervolgens met wat positievere gedachten weer onder de mensen te zijn. Als iets niet lukt kan ik ook heel snel geïrriteerd raken. Wat betreft focus, it’s true. Als je echt even alleen maar op 1 ding focust dan kom je daarmee veel verder. Je moet je mindset even op 1 ding richten en er 100% voor gaan, net als met hardloopdoelen. Wil je de marathon lopen, prima… gaaf! Maar doe het dan ook 100% en zet je ook 100% in! Social media, dat lukt me wel om niet te vaak te kijken, behalve als ik in de auto moet wachten, dan pak ik toch sneller mijn telefoon. Ik kijk nog wel iets te veel op Whatsapp, haha. 

Ik voel me (woensdag) een heel stuk beter en ik ben ook weer gaan sporten, maar dat lees je morgen weer! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

  • Saskia

    1 juli 2015 at 13:03

    Je bent goed bezig met je reflectie! Kost wel wat meer tijd en energie, maar dat zal in de loop van de week meer vanzelf gaan. Fijn dat je wat opgeknapt bent. Op naar de volgende dag! Good luck!

    Beantwoorden

Geef een reactie