Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zélia: Helweek #4 + Helnacht

Zélia: Helweek #4 + Helnacht

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Vandaag is het onderwerp uit je comfortzone gaan. Een van de opdrachten was om de hele nacht van donderdag op vrijdag wakker te blijven. Nou, dat heb ik gedaan en excuses als er nog meer fouten in dit verslag te vinden zijn dan normaal, ik heb al meer dan 24 uur niet geslapen! 

(HEL)Dag

De ochtend begon vroeg zoals altijd. Om kwart voor 5 ging de wekker en om 5 uur was het de bedoeling dat ik uit bed zou stappen. Ik draaide me nog een keer om, om te doen alsof ik de wekker niet gehoord had. Toch bleef er een irritant stemmetje roepen dat ik uit bed moest stappen. Oké, oke! Om 5:05 uur stapte ik uit bed, deed mijn hardloopkleding aan ging naar beneden waar Noa alweer blij en kwispelend op me aan het wachten was. Ik hoop niet dat ze denkt dat dit normaal is! Ik had met mezelf afgesproken om 1 uur lang te gaan hardlopen, maar wel op een zeer relaxed tempo. Laat ik even eerst vertellen dat ik nooit zo vroeg ga hardlopen en dat was aan mijn lichaam te merken. Mijn lichaam was een beetje van slag en vroeg zich af waarom ik nu ineens zo actief was. Het duurde ook even voordat ik mijn draai had gevonden, maar uiteindelijk liep ik met heel veel zweet en een miniglimlach met vermoeide ogen 1 uur lang. Hoeveel ik gelopen heb, laten we het daar maar niet over hebben, maar ik denk dat ik een PR op langzaamste 60 min ooit! Maar hé, ik ben wel gegaan!

Helweek-dag-4-1

Helweek-dag-4-2

Helweek-dag-4-3

Ik moest daarna snel douchen want ik moest helemaal (vanuit Eindhoven gezien dan) naar Rheden rijden om daar een beauty- welness fotograferen. Ik wilde best wel een duikje nemen!

Helweek-dag-4-5

Thuisgekomen had mijn vriend ons hondenzwembad van de zolder gehaald voor Noa. Enige puntje is dat Noa niet echt snapt waar het goed voor is (ze ziet het meer als een hele grote drinkbak) en wij liggen er dus wel half in. Maar ik mocht niet van mezelf, want ik moest werken… maar heel even met de voeten erin was wel erg fijn!

Helweek-dag-4-6

Oei ik kak in!

Helweek-dag-4-7

Oké, heel even de zon in met een leerzaam boek over ondernemen (ook productief toch?). Ik stuurde deze foto naar mijn vriend met de mededeling dat ik weer knieën heb. Don’t ask maar ik vond een hele tijd dat ik dus geen knieën had maar een varkenspoot.

Helweek-dag-4-8

Ik ben weer aan het werk en kijk even opzij en zie mijn kat Loulou die het water ook wel interessant vindt!

Helweek-dag-4-9

Ik heb daarna wat gegeten en heel veel gewerkt. Ik had een berg aan foto’s te bewerken. Inmiddels was het alweer 21 uur. Ik kon alleen maar dromen over gaan slapen!

(Hel)Nacht

Helweek-dag-4-10

Goed, normaal lig je dus om 22 uur in bed, nu niet. Ik kon geen foto’s meer zien. Ondertussen was ik aan het whatsappen met Josianne en aan het sms’en met Petra (die ook de helweek doet, maar een stuk beter dan wij wat betreft social media haha). Het was zo warm thuis maar gelukkig begon het te onweren en te regenen!

23:00 uur

Ik krijg een sms’je van van mijn vriend dat ‘ie klaar is met werken! Yes!

23:10 uur

Ik krijg te horen dat zijn trein niet vertrekt en dat hij eentje later heeft, maar de kans aanwezig is dat ‘ie de laatste trein in Utrecht niet haalt.

23:54 uur

Ik krijg een sms’je dat de kans heeeel klein is dat ‘ie het haalt. Ik bel hem en eigenlijk waren er over uit. Ik moet hem ophalen in Utrecht. Daar gaat mijn helnacht, dacht ik. Of beter gezegd… dit is hel om ’s nachts in mijn uppie naar Utrecht te rijden maar goed, als het moet dan moet het!

23:55 uur

Ik drink 2 espresso’s om wakker te blijven zodat ik kan rijden.

00:16 uur

Hij sms’t dat hij toch het gehaald heeft omdat de laatste trein megavertraging had. Oef, ergens was ik wel blij maar ook hyper door die 2 espresso’s!

00:45 uur

Nooo, ik wil slapen. Ik stop met photoshoppen en pak mijn epileerapparaat. Ik vind epileren niet zo heel erg, maar ja, je voelt het toch wel, dus besloot ik om 01.00 uur in de nacht mijn benen te epileren haha!

01:45 uur

Josianne appt dat ze een powernap gaat doen. Oeh dat wil ik ook! Maar ik doe het niet want dan word ik alleen maar lammer van! 20 min later appt ze dat het niet geholpen heeft haha!

02:15 uur

Vriend komt thuis, hehe! Iemand om tegenaan te praten maar niet voor lang, hij wil ook naar bed. Het is heeeeel verleidelijk om toch naar boven te gaan mijn bedje in, maar een uitdaging is een uitdaging!

02:30 uur

Josianne besluit om toch even te gaan slapen. Ik ben nog steeds trots op haar want ze heeft het zolang mogelijk volgehouden en ze weet dat als ze niet voldoende slaap krijgt dat ze de volgende dag niet te genieten is, nou, ik zie haar de volgende dag dus ze moet maar gaan slapen ;). Ik besluit met Noa te gaan wandelen

03:00 uur

Nog 2 uur totdat het 5 uur is! Ik ben nog steeds wakker, maar werk inmiddels half liggend op de bank. Ik ben bezig met mijn externe harde schijf op te ruimen. Een taak die ik al 5 jaar ontwijk haha!

Helweek-dag-4-11

03:48 uur

Ik krijg een appje van Maaike met “Hou vol”! Yes doe ik! Ik ben wel echt heel moe maar ik hoef nog maar 1 uur tot het leven weer begint. Oh klinkt dramatisch maar goed. Wat doe ik mezelf aan denk ik dan! Ik ga even met Noa wandelen

04:00 uur

Ik speel vals, ik zet een serie op!

04:30 uur

De krant wordt door de brievenbus gegooid en ik lees hem eindelijk een keer als eerste!

05:00 uur

De wekker gaat en ik spring op, maar iets te snel want ik voel me even heel erg misselijk. Misselijk van de vermoeidheid. Ik laat opnieuw Noa uit (die heeft werkelijk de week van haar leven!). Ik doe mijn voeten in het ijskoude zwembadje om wakker te worden.

Helweek-dag-4-12

06:00 uur

Ik maak een klein ontbijtje, ga wat lezen en kleed me om. Ik ben om 07:00 uur klaar om te gaan want om half 8 heb ik bootcamp!

Uit je comfortzone gaan, ja dat heb ik zeker gedaan en stiekem ben ik er nog mee bezig ook. Gisteren kreeg ik een mailtje of ik voor iets op de foto wil. Nou, uhm. ik .. nee. ja.. liever niet.. uhm twijfel.. Dat was mijn reactie. Ik en op de foto met dit lichaam dat ik nog niet 100% accepteer is best moeilijk, maar gisteren heb ik toch ja gezegd tegen het mailtje. Ik word dus binnenkort gefotografeerd en geloof me dat is echt BUITEN mijn comfortzone. Een nacht doorhalen is pittig. Ik heb dat tijdens mijn studie onwijs veel gedaan maar ik word natuurlijk ook ouder hè ;). Een goede tip van de schrijver is dat je verschillende taken moet doen, dus dat het afwisselend is. Als ik de hele nacht alleen maar zou hebben gephotoshopt, zou ik waarschijnlijk om 03.00 uur in slaap zijn gevallen. Ik ben toch wel trots dat ik het volgehouden heb maar ik vind dat wie dan ook de helweek doet en zo mee bezig is super doet, ook al slaap je de hele donderdagnacht of een beetje! 

Nog iets wat ik vandaag ga doen buiten mijn comfortzone is niet alleen hardlopen in de duinen maar ik ga in een korte broek dat boven mijn knie valt en strak is. Ik gebruik deze alleen tijdens het trainen maar vandaag besloot ik, of beter gezegd vanacht, dat ik het ga doen. Ik ga met hardloopwedstrijden met een kortere hardloopbroek hardlopen. 

Vanavond lopen Josianne, Eveline, Niki, Alyssa, Patricia en ik de 5 km Beach Challenge run in Kijkduin (Eveline doet de 10 km). Dat wordt pittig na vanacht! 

 

 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie