Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Zélia: Helweek #5

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Vandaag is het onderwerp rust en herstel en toegegeven, dat heb ik alles behalve gedaan. Ik begon om half 8 met een bootcamp en eindigde met een 4 km beach run door de duinen. Na meer dan 42 uur niet te hebben geslapen was ik KAPOT! 

Helweek-dag-5-1

Zoals jullie gisteren konden lezen heb ik de nacht van donderdag naar vrijdag doorgehaald en om half 8 stond ik klaar voor de bootcamp. Ik fietste snel naar de sportschool en mijn coach had me al gewaarschuwd voor een challenge. Namelijk 1 minuut planken. Voor veel een makkie, voor mij een uitdaging. Hij wist dat ik helnacht had gehad en ik ging er stiekem vanuit dat ik het niet hoefde te doen maar nee hoor. Ik was nog niet klaar of ik moest gaan liggen, kont omhoog, rug recht en planken. Misschien kwam het omdat ik zo moe was, maar ik deed het “gewoon”. Wellicht was ik helemaal zen, want toen de 1 minuut voorbij was bleef ik planken tot hij zei dat ik echt mocht stoppen. Zo, ik heb dus zojuist 1 min geplankt! Tik ‘em aaaaaan!

Helweek-dag-5-2

Bij mijn sportschool hebben ze een soort van regel dat als ze vinden dat iemand goed bezig is en vinden dat je het verdient, dan krijg je een armband met daarop “self discipline”. Ik kreeg hem van mijn personal trainer. Wow… bijzonder! Veel tijd was er niet om het te beseffen want er moest gesport worden. Na 1 uur was ik klaar en een stuiterbal!

Eerlijk bekennen.. ik was gedurende dag zo moe dat ik geen idee meer heb wat ik nu ongeveer gedaan heb. Ik heb nog wel wat werk gedaan, boodschappen gedaan en om half 4 vertrokken we naar Utrecht om daar Josianne met haar vriend op te halen. Wij waren namelijk uitgenodigd om de Beach Run te lopen in Kijkduin. Ik moest vechten om niet te slapen en al helemaal niet in de auto!

Helweek-dag-5-4

Om 18 uur kwamen we aan en ik was redelijk wakker. Er was een goede sfeer en weer kregen hapjes en drankjes. Even later kwamen Patricia, Niki, Alyssa, Petra en Eveline aangelopen. Ik was op dat moment hyper maar nadat ik wat gegeten had moest moeite doen om niet staand in slaap te vallen.

Helweek-dag-5-3

Helweek-dag-5-5

Gelukkig startten we om half 8 en samen met Patricia liep ik de run. Hierover lees je a.s woensdag meer! Ik kan je wel vertellen dat het verdomd zwaar is, dat ik me kapot heb gezweet en dat ik jaloers ben dat wij dit niet hebben in Eindhoven!

Helweek-dag-5-7

Helweek-dag-5-6

Helweek-dag-5-78

We wachtten totdat Eveline gefinisht was en reden daarna naar huis. We gingen nog langs de Starbucks en om 23:00 uur was ik thuis. Ik douchte nog snel, kroop in bed en weg was ik. Fijn in dromenland na 42,5 uur wakker te zijn geweest!

Wat ik heb geleerd, weinig om eerlijk te zijn. Ja, je lichaam en geest kunnen veel meer aan dan je denkt, maar om nu een helnacht in te lassen… Ik vond het een uitdaging en ik ben ook blij dat ik gedaan heb zoals in het boek stond, maar heel veel nut had het niet. Ik was de volgende dag bijzonder vrolijk en niet prikkelig, wat ik wel verwacht had. Ik heb niet aan herstel en rust gedaan zoals beschreven aangezien ik de hele dag actief was en ik 2x gesport heb. De rust heb ik wel daarna gepakt in mijn bed 😉

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie