Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Zélia: Helweek #6

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Vandaag is het onderwerp innerlijke dialoog en dat vond ik een heel moeilijk onderwerp. Wat vind ik nou goed aan mezelf? Wat kan ik goed? Ik moest ook de hele dag positief blijven over mezelf, maar dat is best lastig als je zoals ik vrij onzeker bent. Verder was het een rare dag en ook een veel te warme dag om iets te doen. 

Ik stond wel een uur later dan bedoeld op. Ik lag ook een uur later in bed en ik had niet echt de behoefte om na 42 uur wakker te zijn nog minder te slapen. Om 6 uur stapte ik het bed uit en las de opdracht.

  • Maak een lijst van alle dingen waar je goed in bent.
  • Denk uitsluitend positief over jezelf.
  • Denk dat alles die dag in jouw belang gebeurt.

Nou, ik vond dit heel lastig. Zoals jullie weten ben ik niet tevreden over hoe ik eruit zie wat betreft lichaam. Over 3 dagen ga ik op de foto en daar heb ik best wel moeite mee. Ik heb van alles geprobeerd al maar zodra ik het in de spiegel kijk vind ik het maar verschrikkelijk. Dus nee, positief kon ik niet zijn over mezelf. Wel heb ik een lijstje gemaakt met waar ik goed in ben. Samen met mijn vriend ben ik gaan kijken waar ik echt goed in ben.

  • Ik durf te zeggen dat ik creatief ben. Ik zit altijd met ideeën, ik voer ze uit en krijg vaak leuke reacties op.
  • Ik durf ook te zeggen dat ik mensen kan motiveren.
  • Ik durf ook te zeggen dat ik doorzettingsvermogen heb en dat als ik een doel heb dat ik daar ook 100% ga.

Ik ga hier nog wel mee aan de slag. Ik heb ook de feedback van de wat mindere goede eigenschappen van mij op een rijtje gezet zodat ik goed kan zien wat ik kan veranderen en vooral ook wil veranderen. Zo wil ik minder chaotisch zijn in mijn hoofd, maar die chaos komt ook deels door mijn creativiteit. Ik bedenk van alles, ik vind alles leuk maar weet dan niet waar ik moet beginnen.

De rest van de dag heb ik gewerkt, maar het was vooral erg warm en op een gegeven moment had ik er ook weinig zin in. Omdat het ook zo warm was en we natuurlijk een hond hebben gingen we naar een visvijver in Eindhoven waar we Noa lieten zwemmen. Heerlijk even afkoelen.

Helweek-dag-6-1

Daarna zijn we boodschappen gaan doen en ik heb daarna 1 regel overtreden. Om 14 uur startte de Tour de France en ik vind dat superleuk en daarom heb ik het samen met mijn vriend (terwijl ik aan het werk was) op tv gekeken.

’s Avonds aten we buiten en maakten we een zelfgemaakte hamburger (toch gezond!). Daarna heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan, oeps!

Helweek-dag-6-2

Helweek-dag-6-3

Wat ik geleerd heb is dat het best lastig is over jezelf positief zijn zonder arrogant over te komen. Ik hou van fotograferen en veel vinden mijn foto’s goed, maar ben ik dan daar ook echt goed in? Ik weet bijvoorbeeld wel zeker dat ik van schrijven hou, maar ik ben daar absoluut niet goed in. Dat ik mensen motiveer merk ik door de mails die ik ontvang en dat ik discipline heb wanneer ik een doel voor ogen heb klopt ook. Maar dan vraag ik me weer af, waarom is al dat afvallen nooit gelukt in al die jaren? Toch te weinig discipline, angst, niet wetend wat je moet doen? Ik weet het niet maar ondanks dat ik dit thema heel erg zweverig vond, heb ik wel goed nagedacht en ben ik er nog steeds goed over aan het nadenken. Een slechte eigenschap van mij is dat ik irritaties opkrop en daardoor er mee zit terwijl die persoon verder gaat met haar/zijn leven. Ik durf dan ook de confrontatie ook niet aan. Ik durf dan niet te zeggen wat mij dwars zit. Dat moet ik afleren, want ik heb er zelf meer last van dan die persoon. Het is heel lastig om naar jezelf te kijken en ik neig naar meer negatief dan positief. Iets om mee te nemen en mee aan de slag te gaan!

P.S. excuses voor de weinige foto’s. Iets minder mijn telefoon in de handen gehad, wat overigens ook positief is haha!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie