Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Zélia: Helweek #7 + eindconclusie

Zélia: Helweek #7 + eindconclusie

Deze week doen Josianne en ik mee met Helweek! Je vindt hier 1 week lang elke dag om 12 uur mijn ervaring met Helweek. Benieuwd naar de ervaringen van Josianne? Die kan je op haar blog It’s a lovely day lezen. Vandaag mijn verslag van gisteren. Vandaag is het onderwerp om je leven in perspectief te zetten. Hoe kijken we terug op de week en wat ga je er verder mee doen? Wat ga je veranderen, wat blijf je doen?

Niet alleen Josianne schreef over Helweek op haar blog maar ook Petra deed mee en zij was behoorlijk strenger tegen zichzelf dan wij betreft social media!

Net als Josianne heb ik weinig foto’s gemaakt. Aan de ene kant positief, want dat betekent dat ik minder vaak mijn telefoon in mijn handen heb gehad! Aan de andere kant ook weer een beetje jammer. De dag begon bij mij weer vroeg, veel te vroeg (laatste keer jeej) en ik had afgesproken dat ik mee zou fietsen met mijn vriend terwijl hij de coopertest ging doen. Noa ging ook mee. Dat mijn vriend 2,67 km in 12 min heeft gelopen laten we even achterwege, maar zo konden we goed zijn max hartslag meten want ook hij start vandaag met de halve marathon-training!

Helweek-dag-7-2

Daarna was het tijd om te douchen en Niki en Saskia op te halen om naar Breda te gaan om met de rest van de meiden te gaan lunchen. Wellicht hebben jullie het nieuws gelezen. Alle meiden, behalve de geblesseerde Petra en Joëlle, lopen in oktober dit jaar de halve marathon van Eindhoven. Ik vind dat zo onwijs tof en ben nu al trots op ons! Na een paar uur was het weer tijd om naar huis te gaan.

Helweek-dag-7-1

Thuis kwam ik net iets te laat om de finish te zien van Tour de France… ja ik hou van Tour de France… kan er niks aan doen haha! Ik heb daarna vooral quality time gehad met mijn vriend, ik heb nog wel wat dingetjes gedaan maar vooral gerelaxt.

Wat ga ik toepassen nu Helweek voorbij is?

 • Alle berichtennotificaties blijven uit. Zodra ik zie dat iemand gereageerd heeft op Instagram dan ging ik altijd meteen kijken, maar nu zie ik dat niet meer. Alleen als ik in de app ga kijken. Geldt ook voor Twitter en Facebook enz.
 • Het is oké om niet alles te willen lezen en zien van anderen. Ik merkte dat ik vaak mezelf ging vergelijken en daar werd ik dan alleen maar energielozer van. Ik ga alleen de mensen volgen die mij daadwerkelijk boeien en die ik interessant vind. Hoe vaak en hoe lang ik wel niet doelloos rond gesnuffeld heb op Instagram naar mensen. Klaar ermee, heb wel wat anders te doen.
 • Ik ga zeker wanneer ik het heel druk heb een “hel” dag in plannen. Niet om 05:00 uur opstaan maar 06:00 uur en dan de hele dag focussen op wat ik moet doen
 • Ik ga meer in de ochtenden hardlopen dan normaal in de namiddag. Ik merkte dat het beter voor me werkte en het i.v.m. mijn voeding ook beter is.
 • De gewoontes die negatief waren, proberen te doorbreken. Van mijn slechte gewoontes ga ik proberen af te komen en mijn goede gewoontes wil ik meer naar voren brengen.
 • Focussen op 1 ding tegelijk i.p.v. op 100 dingen. Ik ben dan misschien wel een vrouw en kan multitasken maar dat is gewoon niet handig als je werk klaar wil hebben.

Conclusie van Zélia

Er zijn nog veel meer dingen die ik wil toepassen, veranderen en herzien. Wat ik van de helweek vind? Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb heel veel geleerd over mezelf, over hoe ik het beste kan nadenken en hoe ik het beste dingen kan relativeren. Ik ben een persoon die altijd druk druk druk is, maar vooral druk in mijn hoofd. Het is soms een complete chaos waardoor ik niet meer weet wat ik dan moet doen en geen overzicht meer heb en daardoor klap ik dan weer dicht en doe ik weer niks. Dat is een van de belangrijkste lessen de ik geleerd heb. Overzicht, opschrijven en alles een voor een afwerken.

Ook heb ik geleerd dat wanneer er iets is dat ik moet leren te praten en niet moet opkroppen. Ik krop alles bij elkaar en op een gegeven moment barst de bom. Direct vragen zodat ik niet hoef te piekeren. De helnacht vind ik persoonlijk geen toegevoegde waarde, maar ik snap het principe wel en ik ben daarom ook blij dat ik het helemaal volbracht heb. Veel zeggen dat het meedoen met een helweek moeilijk te combineren is met een fulltime werk + eventueel kinderen. Dat geloof ik zeker, maar eerlijk toegegeven vind ik ook dat voor zzp’ers ook lastig is. Zo kreeg ik ineens meer opdrachten deze week en dat was lastig in te plannen, vooral omdat ik zelf ook nog een lijst had die ik wilde afmaken. Ik heb een groot deel af maar nog niet alles, wat ik wel jammer vind!  Ook vond ik het fijn dat ik dit samen deed met Josianne en Petra. Wakker worden om 05:00 uur is pittig, maar als je dan een Whatsapp-bericht krijgt met ‘goedemorgen’, dan weet je dat je er niet alleen voor staat! Ik ga Helweek zeker nog een keer doen!

Conclusie van Josianne

Helweek, het zit er alweer op. Afgelopen week is echt voorbij gevlogen! Jullie hebben afgelopen week op mijn eigen blog en hier op Just Keep Running de verslagen kunnen lezen en nu is het alweer tijd om terug te blikken. Wat heb ik nou geleerd van afgelopen week?

 • Het vroege opstaan en op tijd naar bed gaan is me goed gelukt. Ik stond slechts twee keer iets later op dan 05:00 uur, maar dat kwam dan omdat ik de dag ervoor ook wat later naar bed ging.
 • Het gezonde eten is me aardig goed afgegaan. Vrijdag had ik wel een frappuchino maar die had ik verdiend na het hardlopen en het amper slapen.
 • Helnacht is verschrikkelijk. Stel dat ik Helweek nog een keer zou doen, zou ik helnacht in ieder geval niet doen. Ik was totaal niet productief ‘s nachts en ben uiteindelijk toch naar bed gegaan omdat ik niks meer voor elkaar kreeg.
 • Je moest je de hele week op je allerbest kleden. Nou, met die hittegolf is me dat niet gelukt. Ik was al blij dat ik in een luchtig hemdje in de kamer kon zitten. Op zaterdag liep ik zelfs in m’n bikini door het huis heen omdat het anders veel te warm was.
 • Bij een volgende Helweek zou ik nog wat beter voorbereid willen zijn: betere lijstjes hebben en niet alles in de weken ervoor uitstellen totdat het helweek is. Nu moest ik uiteindelijk heel veel werk inhalen en had ik weinig tijd om na te denken over de toekomst. Zonde!
 • Zonder steun van m’n vrienden en Zélia en Petra natuurlijk had ik het niet gekund. Gedurende de week kreeg ik regelmatig berichtjes van vrienden die vroegen hoe het ging en dat ik heel stoer was dat ik dit deed. Ook zeiden ze allemaal dat ze de hele week m’n blog lazen en alles goed in de gaten hielden. Dat vind ik heel tof!
 • Ik heb voor m’n gevoel nog iets teveel op Whatsapp en social media gekeken. Petra heeft het echt supergoed gedaan, zij heeft de hele week niet gekeken, gewoon niet. Punt. De laatste paar dagen keek ik toch iets te vaak en heb ik dus minder kunnen werken.

Helweek Conclusie 2

Helweek Conclusie

Helweek, ik vond het fantastisch om te doen en mee te maken. Er waren momenten dat ik moe was, heel moe was zelfs, maar het was zo gaaf om te kijken wat ik nou eigenlijk aankan terwijl ik zo moe ben. Zou ik dit nog een keer doen? Jazeker, ik ben zelfs al aan het kijken naar een datum (Zélia en Petra, doen jullie weer mee?). Maar dan wel zonder Helnacht. Ik slaap gewoon van 22:00 tot 05:00.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hem misschien ook ooit gedaan (wij zeggen DOEN) dan kan je het boek Helweek bestellen op bol.com voor 20 euro!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Jenn

  7 juli 2015 at 12:34

  Wauw, supergoed van jullie alle drie! Ik heb er al veel vaker over gelezen, en het leek me altijd verschrikkelijk. Maar nu ik jullie verslagen, en die van veel andere bloggers die hem ook gedaan hebben, gelezen heb lijkt het me zo erg nog niet. Misschien ook maar eens doen.

  Beantwoorden

Geef een reactie