Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ziek geweest, fysio gehad en teenoperatie voorbij!

Ziek geweest, fysio gehad en teenoperatie voorbij!

Nee nee, mijn teen is er niet helemaal afgegaan tijdens mijn teenoperatie. Ik realiseer me dat ik dat telkens schrijf, maar ze hebben ‘m er niet helemaal afgehaald. Ik heb nog gevraagd of ik een foto kan maken met een zaag of hakmes om mijn familie voor de gek te houden, maar die had ze helaas niet. Anyway, ik zal eerst even bij vorige week vrijdag beginnen!

Vorige week vertelde ik dat ik het donderdag al wat benauwd had vanwege een fikse verkoudheid. Vrijdag zette die door en zat ik de hele dag ziek op kantoor. Ik kon niet eens eten, want mijn keel deed pijn. Als oplossing maakte ik een smoothie met aardbei, banaan, sinaasappelsap en havermout. Zo kreeg ik toch wat binnen. Gelukkig knapte ik tijdens het weekend weer wat op en ondertussen ben ik weer gewoon beter. Ik heb tijdens het ziek zijn mijn dagelijkse oefeningen gewoon gedaan, alleen dinsdag ben ik ze vergeten nadat ik om 22u pas klaar was met werken.

teen operatie
Na fysiotherapie met trillende beentjes de trap af
Fysiotherapie
Maandag en donderdag ben ik naar de fysiotherapeut geweest. Het wordt er steeds gezellig nu ik meer mensen leer kennen. Veel mensen gaan namelijk wekelijks rond dezelfde tijd, net als ik. Over de sessies heb ik op dit moment niks nieuws te vertellen. Ik ga gewoon mijn oefeningen af en ik mag sinds vorige week op de crosstrainer (dat is zwaarder dan ik had verwacht). Komende week gaan we mijn oefeningen allemaal zwaarder maken en volgens mij komt er ook een evaluatie aan. Dan gaan we eens zien of ik binnenkort weer mag beginnen met hardlopen. Volgens de fysiotherapeut zit de Dam tot Damloop (en dus ook halve marathon) er nog in voor me!

teen operatie
Schoenen even opbergen voor een paar dagen
Teen operatie
Donderdagmiddag was het tijd voor mijn teenoperatie! 5,5 jaar geleden had ik dezelfde operatie. Toen was het in het ziekenhuis met een dokter en twee verplegers en duurde het geloof ik een uur. Dit keer was het bij mijn huisarts en was zij de enige die de operatie deed. Volgens mij waren we een half uur in de kamer en toen waren we klaar.

Ze deed eerst de verdovingen. Er moeten er twee in. Ik wil je niet bang maken als je deze teenoperatie ooit krijgt, maar bij mij deden die verdovingen HEEL VEEL PIJN. Mijn moeder heeft een beurse hand en ik was blij dat ik een sjaal om had waar ik met mijn andere hand ik kon knijpen. Ik had mijn nagels namelijk niet geknipt en toen die in mijn handpalm stonden deed dat aardig pijn, haha.

Terwijl de verdovingen inwerkten, ging ze de spullen pakken en daarna was het zo over. Ze knipte een rand van mijn nagel af en trok die er uit. Daarna heeft ze denk ik de ontsteking weggehaald. Ik heb niet gekeken, dus dit is wat ik verwacht. Verbandje erom en gaan!

Vandaag (vrijdag) ga ik nog even terug naar de dokter. Ze gaan het verband eraf halen en kijken hoe het met het bloeden zit. Als het niet (heel erg) bloedt, dan mag er geloof ik een pleister om. Fijn, want dan kan ik dichte schoenen aan in plaats van slippers!

Met mijn oefeningen ga ik gewoon door, al laat ik het planken wel even zitten komend weekend. Ik duim verder dat mijn teen gewoon goed heelt en dat ik over een aantal weken weer mag hardlopen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

Geef een reactie