Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Zondag en woensdag, hardloopdag
hardloopdag

Zondag en woensdag, hardloopdag

Ik heb in mijn telefoon een alarm ingesteld. Wekelijks gaat op donderdagavond om 20u een alarm af, met de melding dat ik mijn blog voor JKR niet moet vergeten (want dat is wel eens gebeurd, oeps). Gisteravond om 20u zat ik in de bus onderweg naar huis en ik probeerde te bedenken wat ik nu allemaal had gedaan en waar ik over kon schrijven, maar dat was me toch lastig!

Ik heb het op het moment echt crazy druk. Sporten, werken (en ook ingewerkt worden op een nieuwe afdeling), sociaal leven, feestdagen… Ik ben de afgelopen twee weken het overzicht een beetje kwijt. Waar ik normaal een to do lijst maak voor de komende week, heb ik dat nu al twee weken niet meer gedaan. Komende week mooi wel weer doen, want dit vind ik niet fijn, haha!

Maar goed. Sporten. Dat heb ik de afgelopen maanden op vaste dagen gedaan en dat probeer ik er dus gewoon in te houden. Deze week vanwege de drukte, feestdagen en afspraken één keer fysiotherapie minder.

hardloopdag

Zondag, hardloopdag

Zondag is in mijn ogen de perfecte hardloopdag. Weet je hoe een perfecte zondag er voor mij uit zou zien? Lekker uitslapen, tot een uur of 10. Dan snel een banaantje eten of iets dergelijks, hardloopspullen aan en gaan lopen. Op dit moment droom ik van 5k op zondagochtend, maar tegen de tijd dat ik verder kan zal ik misschien op die perfecte zondag wat vroeger opstaan en wat verder rennen.

En als je dan thuis komt, dan hangt de geur van vers gebakken brood in huis. Snel douchen, iets comfortabels aan en met vrienden/familie/huisgenoten aan de brunch. De rest van de dag lekker relaxen en op je gemak wat dingen doen waar je nog mee bezig moest.

Afgelopen zondag was totaal anders. Ik moest nog aangifte doen, maar ik snapte er niks van en ik begon er paniekaanvallen van te krijgen (stomme radio reclame ook). Ik stond dus om 9u op om naar mijn oom te gaan die me ging helpen. We hebben uren gevuld met rekenen en dergelijke, ’s middags was ik uiteindelijk rond 15u thuis. Gelukkig nog genoeg tijd voor een rondje. Ik deed rustig aan en liep uiteindelijk 4,06 in 32 minuten. Highlight of the day.

Maandag, fysio & sportschooldag

Op maandag begin ik de week met een sessie bij de sportschool. Ik doe nu dus mee met medisch fitness en dat is nog even wennen. Om te beginnen zijn ‘mijn’ apparaten telkens bezet. Nu moet ik de oefeningen die bovenaan mijn schema staan telkens blijven uitstellen. Het gevolg? Deze week dus dat ik één apparaat helemaal ben vergeten.

Wel leuk: er is regelmatig een gezamenlijk oefenrondje. Warming up, bijvoorbeeld. Afgelopen week deden we met een groepje nog wat oefeningen, vooral voor de buikspieren. En dan merk ik toch wel dat ik dat met een groepje beter volhoud dan dat ik dat in mijn eentje zou doen!

hardloopdag

Woensdag, koningsdag (hardloopdag!)

Woensdag is hardloopdag, daar kunnen we gewoon niet om heen. Ook niet als het koningsdag is! Nu had ik wel plannen om met vrienden de stad in te gaan, maar we hadden nog geen tijd afgesproken. Toen ik om 8u wakker werd, had ik dus tijd genoeg om nog te gaan hardlopen. Daarna heb ik me zelfs nog uitgebreid klaargemaakt en nog wat gewerkt voordat die vrienden eens wakker werden…

Anyway, mijn schema was deze week:

 • 5 minuten wandelen
 • 5 minuten hardlopen
 • 2 minuten wandelen
 • 5 minuten hardlopen
 • 2 minuten wandelen
 • 5 minuten hardlopen
 • 2 minuten wandelen
 • 3 minuten hardlopen
 • 5 minuten wandelen

Ik liep 4,32k. Die 5k komt steeds dichterbij! En ik kan niet wachten tot ik die in één keer kan gaan lopen! Alleen als ik er al aan denk word ik er happy van…

Komende week wordt weer druk, maar ik kan dan als het goed is wel alle vier de trainingen doen. En er staan ook leuke dingen op de agenda!

Wat is jouw hardloopdag?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

Geef een reactie